Nagy-Britanniában a Google felhasználók beperelték a böngészőt azt állítva, hogy a biztonsági beállítások ellenére is követő alkalmazást telepített a számítógépekre, hogy célzott hirdetéseket tudjon küldeni az internetezőket – írta meg az index.hu.

A Google ezután keresetet nyújtott be a brit bíróságra, melyben meg akarta akadályozni, hogy a fiók felhasználói jogi úta terelhessék az Apple Safari böngésző adatvédelmi beállításainak megkerülésének ügyét. Az indoklás szerint az őket használó internetezőket nem érte anyagi kár. A bíróság szerint viszont ez súlyos ügy, úgyhogy a keresetet elutasították, ez alapján a kereső óriás perelhető.

Az oldal egy korábbi írása szerint az ítélet egyelőre csak a Nagy Britanniában élőket érinti, ugyanis a bírósági döntés alapján azok a britek, akik 2011 nyara és 2012 tavasza között az Apple termékeit s azokon a Safari böngészőt használták, pert indíthatnak a Google ellen, és jó eséllyel kárpótlást is ítélhetnek nekik.

Az Európai Bizottság egy felhívást is intézett az uniós állampolgárok felé, miszerint ha biztonságban szeretnék tudni a személyes adataikat az amerikai hírszerzés hatóságai elől, az egyetlen lehetőségük a Facebook-fiókjuk megszüntetése.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Na tessék-tolvaj rasi-és pasija saját lábon állásában meg lett erősítve-a végén még meg kell mentenünk állampénzen kártérítve az erkölcseit-hogy a ló ne rúgja kétszer farba saját magát is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.