Tarsoly Csabát a brókercégnél eltűnt, akár 210 milliárd forint ügyéből kifolyólag március 26-án, csütörtökön állították elő és vitték a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, ahol a kihallgatása óta bent tartják cellájában.

A Blikk értesülése szerint a Quaestor-vezéren kívül még feleségét és a cégcsoport egyik befektetési szakemberét is őrizetbe vették a hatóságok, akik a az információk szerint nem tettek vallomást.

A Quaestor-ügy március 9-én robbant ki, mikor az anyagcég vállalkozása kijelentette, ügyfeleit nem tudja kifizetni. Mint kiderült, a brókercég – melynek törzstőkéje mindössze 10 millió forint – engedély nélkül hozott fogalomba 150 milliárd forint értékben kötvénypapírokat, a több tízmilliárdos kötvénykibocsátások mellett.

Az üzletembert jelenleg egy kétszemélyes fogdába helyezték, amíg nem születik döntés előzetes letartóztatásáról. Ez feltehetően a mai nap során fog kiderülni. Tisztálkodási lehetőség nincs biztosítva Tarsoly számára a cellán belül, minden alkalommal, ha mellékhelyiségre kíván menni, engedélyt kell kérni a az őt felügyelő őröktől. Azt, hogy hány négyzetméteren kell osztoznia cellatársával, a lapnak nem sikerült megtudnia.

Tarsoly Csaba a vezérigazgatói pozíciójáról március 16-án lemondott. Akkor a helyére Orgován Bélát kérték fel, akiről később kiderült, nem hogy megfelelő végzettsége nincs a vezetéshez, ráadásul börtönben is volt erőszakos cselekedetek miatt. Nem sokkal rá a cégvezér felülírta korábbi döntését s bejelentette jogkörének visszavételét. Ám itt akadályokba ütközött, ugyanis a hivatalos eljárás szerint újraválasztásának ügyében újabb közgyűlést kell összehívni, így most gyakorlatilag nem lehet tudni, kinek a vezetése alatt áll a brókercég. A Blikk által megkérdezett szakemberek szerint Tarsoly az őrizetbe vétele okán kijelölhet egy helyettest.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Úgy sem volt semmi vagyona, most legalább fedél van a feje fölött, és teljes ellátást kap!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@wagabund: Miért is vártak március 9-től eddig egy sima előállítással?
ipan54
Nem lesz itt semmiféle előzetes ! én majdnem biztos vagyok ebben
kamazuka
Kedves nyugdíjasok,tanárok,orvosok,közalkalmazottak kisemberek!
Életpályamodelletek ellentételezése itt látszék elúszni.Hogy miért nem közelít béretek az uniós átlaghoz?
Hát ezért!
Hogy sosem lesz meg a pénz,azt nem mondanám biztosra.
De hogy futni nem hagy senkit a népharag,az teljesen biztos.
Kártyákat teríteni szíveskedjenek!
A voksomért megelékszem egy ,,fejjel"
Márpedig fejek hullanak.
Ha elképzelem ez mind az áldásos Guillotine-os időkben történt volna,nálunk hányadik Lajosra várna fővesztés?
Mert lássuk be Lajos nálunk is van!
bakegya
HABRONGYOS ÉLET-BEVÉDVE-A BÉLÁNÁL VAN A KULCS-VAGY MÁR MEGINT A MÉSZÁROS BARÁTOT KELL FAGGATNI MI A TITKA?-ESETLEG SZÍJGYÁRTÓVAL SZÜKSÉGELTETIK VÁDALKUT KÖTNI,VAGY SIMÁN KÖP A LAJOS EGY NAGYOBBAT?
nezelodo
Kevesen vannak abban a cellában, bezsúfolnám oda valamennyit, aki megérett közülük rá, és megnézném, tágul-e a cella mint a pasapark?
feleselek
"Jó csere" A balhét, meg elviszi az a balfék, akit kineveztek a Qestor vezérigazgatójának, "oszt jónapot..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.