Bejutott Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal a 60. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Bécsben, pedig kemény kritikákat kapott előzetesen.

A Magyarországot képviselő énekesnő a verseny első elődöntőjében a 16 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 27-es döntő résztvevője. A tizedikként színpadra lépett Csemer Boglárka Boggie produkciója nagyszerűen sikerült, a Wiener Stadthalle tízezres közönségétől nagy tapsot kapott.

A Duna Televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Csemer Boglárka Boggie kiválóan énekelt (a versenyben a produkciók énekhangja élőben hangzik el, a zene azonban előre rögzített felvételről megy). Előadása alatt látványos háttérvetítés volt, Csemer Boggie hosszú, vörös színű ruhát viselt, a színpadon négy vokalista, Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos és Szakonyi Milán kísérte. A produkció koreográfusa Tihanyi Ákos.

A Wars For Nothing háborúellenes dal, amelyet az előadó Sebestyén Áronnal és Bori Sára Helénével közösen írt. "Szerintem ez a téma nagyon fontos üzenet lehet az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán is, és jó, hogy Magyarország egy ilyen dallal képviselteti magát, büszke vagyok erre" – hangsúlyozta korábban az énekesnő az MTI-nek.

A 28 éves Csemer Boglárka Boggie azzal vívta ki a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt.

Világszerte évente 100-120 millióan kísérik figyelemmel az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny. Idén 40 ország képviselői vesznek részt Bécsben; a verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Koppenhágában egy osztrák énekes, Conchita Wurst nyert Rise Like A Phoenix című dalával. Ő a keddi elődöntő megnyitóján újra előadta a számot és házigazdaként is feltűnt.

Magyarország a kilencvenes évek első fele óta vesz részt – kisebb-nagyobb megszakításokkal – az Eurovíziós Dalfesztiválon. A legjobb helyezést 1994-ben Bayer Friderika érte el, Kinek mondjam el vétkeimet? című dalával negyedik lett Dublinban. Tavaly Kállay-Saunders András és a Running az előkelő 5. helyen végzett.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

EGO
A brittek véleménye soha enm számított! Már akkor lejáratták magukat amikor lecigányozták a NOX énekesét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Ez már mindenről szól csak nem a zenéről. byalex is istenem...szégyen.
Freewolf
Ennek a "fesztiválnak" mi köze van a minőséghez és az értékhez?
keresztapa
Érték az ami nincs, de van látvány ami ugye csalóka!
Freewolf
@keresztapa: Na meg a manipulált szavazások és a politikai érdekek! Régen nem nézem már ezt a szemetet!
Dr. Felipe
A döntőre azért növesszen szakállt, biztos ami biztos.
karma1
@Dr. Felipe: Ketszer nem lehet ugyanazt az otletet eladni, hihi,...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.