A búcsú 1990-től kezdődően mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált. Felemelő pillanat, amikor eléneklik a magyar és a székely himnuszt is, ahogy az idén is történt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Úgy látom megint kilógok a sorból, de én is felemelőnek tartottam az egész közvetítést a búcsúról! Sajnos nem minden évben jutok a televízió elé ezen a napon, mert a munkahelyemen "ünneplek", de ez évben szabadnapos voltam. Az egész misének a hangulata, a szentbeszéd, sokkal inkább a katolikus emberekhez szóló, mint a politikával átitatott hazai közvetítésekben. S a Himnuszok szívből szólóak voltak! Bennem működik egy "mérce". Nagyon rég óta-20-25 éve- automatikusan megerednek a könnyeim a Himnusz hallatán. Írtam is már valamikor itt, hogy 4-5 éve ez megszűnt, s azt hittem, valami meghalt bennem. Már mindenki tudta rólam szilveszterkor, hogy én sírással kezdem az új évet. Ez elmúlt. A csíksomlyói búcsú kihozta belőlem. Nagyon jó érzéseket keltett bennem, mert akkor csak nem én változtam, hanem az itthoni világ vált álságossá, kegyetlenné, hazuggá, mely ha az ember hagyja magát, megváltoztatja. Gondolom sokaknak felfoghatatlan amit írtam, de ez az igazság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Meg amikor a FA kupa döntőjében 80 ezer angol énekli az angol himnuszt. Na az se semmi.
Nil
ez akkor lett volna hátborzongató ha az a sok ember együtt énekelte volna
de csak egy páran a színpadon kihangosítva
inkább szomorú mint hátborzongató
kakaósbögre
az igazat megvallva leszarom.2010 óta nem vagyok oda a romániai magyarságért.
Tényfeltáró
Akkor van gáz, ha összekeverik a himnuszokat, mindenki a másikat üvölti vagy csak azt hiszi.
Ennek a jelei látszanak.
istvanka
Köszönöm!Bírkákkal nem bégetek egy "karámban!Én szeretném edőnteni,mikor kivel és miért énekelem el a "Sírató dalt" a nemzetért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.