Egy szentendrei ökoház lett a 2015-ös Év Háza. A penzcentrum.hu által bemutatott ökovillát Borbás Péter alkotta – s az épület nemcsak szép, hanem gazdaságos is.

Szervesen simul a szentendrei kis utcába az épület. Megőrzi az öreg ház szerénységét, a kiegészítések, átépítések a ma igényeit teljesítik. Természetes anyagaival példás folytatója a kisvárosi hagyománynak. Követi a bevált tanítást: "az öreg házat nem átépíteni, hanem megszokni kell".

- mondta Dévény Sándor zsűrielnök az épületről.

A nyertes szentendrei ökovilla 1.
Penzcentrum.huA nyertes szentendrei ökovilla 1.
A nyertes szentendrei ökovilla 2.
Penzcentrum.huA nyertes szentendrei ökovilla 2.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Nekem egy kissé rideg ez az épület. Egy régi öreg házból lett az új. Én nagyon kedvelem a régi típusú magyar parasztházakat, mert barátságos, meleg, praktikus az elrendezése, alkalmazkodik a paraszti életformához.
Ha valaki egy régi házat újít fel, arra vigyáznia kell, hogy az életszerű maradjon.
Ebből hiányzik a vidéki báj, melegség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Azt a hátsó nyitott tetőt még mindig nem értem, hogy mire jó? Lehet, hogy veranda, de még korlát sincs, a gyerek leeshet - lehet, hogy még én is :) - a hó, meg az eső bever, és nem értem az öko- funkcióját se ! A napfény nem jut be, virágnak nem jó hely, télen hideg... Amúgy van napelem, nagy üvegfal, üvegajtó, belül meg a közepén egy rakott tömegkályhát tudok elképzelni, vagy rakott tűzhelyet, - vagy netán hőszivattyúval fűtenek? Kevés az infó!
mate03
@J.M. Kovacs: A nyáron voltam 10-napot Szentendrén! Mit mondjak?Egy ékszer doboz! Gyönyörű kisváros,régi épületek varázsával! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Érdemes elmenni!
KERKA
@Horizont: 21.34 Nem baj, ha eltérő a véleményünk, sőt az a jó, ha minél többen megvitatunk egy témát és mindenki érvel.
Azt viszont sajnálom, hogy nem látok képet a belső berendezésből, illetve azt, hogy a ház hogyan illeszkedik be az utca képébe, mennyire őrzi meg a Szentendrei tájjellegű házak örökségét.
Én akkor szeretek egy házat, ha az megőrzi a hagyományát, legyen az egy Őrségi parasztház, vagy egy Hollókői kontyosház.
Én is nagyon szeretem Szentendrét már többször jártunk itt. Szép a görögkeleti templom, és a Kovács Margit kerámia Múzeum.
JAJMÁR
@Horizont: Kösz :) A sokfiókos színes fűszertartó kimondottan tetszik, azt lekoppintatom.
KERKA
@Horizont: Én is megnéztem a belső fotókat, hát igenis-nemis. Szerintem a konyha még mindíg sötét, és ők is bevallják egy helyen, hogy kissé hideg:))
Tény, hogy nagyon kicsi a telek, túl sok lehetősége nem volt.
Szép a kő, de szerintem sok van belőle.
Jól van na, szép ötletes, díjazott:))
KERKA
@Horizont: Valahol egy másik poszton is elolvastam a kommenteket, na ott nem kímélték, kapott bírálatot éppen eleget. Ahhoz képest az enyém dícséretnek minősül:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.