A jövő héten akár meg is szüntetheti a bíróság Galambos Lajos előzetes letartóztatását, akivel szemben lopás és vesztegetés gyanúja miatt rendeltek el kényszerintézkedést szeptemberben – írja a Magyar Nemzet.

A mulatós sztár egyik ügyvédje, Berényi András szerint a jövő héten megszüntetheti a bíróság Lajcsi előzetes letartóztatását, mivel a lehallgatott telefonbeszélgetések, amelyek az eljárás bizonyítékát képezik, nem használhatóak fel.

A titkos információgyűjtés szabályai szerint a lehallgatás bírói engedélyhez kötött, aminek tartalmaznia kell, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt rendelik el. Szerinte a nyomozati anyagokból viszont az derül ki, hogy nem vesztegetés és lopás, hanem bűnszervezetben való részvétel, zsarolás és orgazdaság bűntettének gyanúja miatt rendelték el a titkos információgyűjtést. Abban az esetben pedig, ha az engedélyben nem szereplő bűncselekmény gyanúja merül fel, újabb bírói engedély szükséges, ám ilyenről nem tudnak.

A Budaörsi Járási Ügyészség korábbi közleménye szerint Galambosék összességében harmincmilliós kárt okozhattak azzal, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték a vizet, a gázt és az áramot. A lopást a szabálytalan bekötések tették lehetővé.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@eszegfu: @varrólány: Ady több mint 100 éve így írt!
Itt ebben a kis szerencsétlen országban el kell felejtenie gondolkoznia az embernek, ha nem akarja, hogy megfuttassák, hamar célhoz juttassák a kálváriáján. Itt a segítség nem azoké, akik segítségre szorulnak, de a bilincs sem azoké, akik megérdemlik. Itt a hazugság, megalázkodás és butaság az enyhítői csak az élet kínos terhének. És még mindig visszafelé megyünk. Ameddig csak lehet – a középkorig. A politikai vakság keresztülgázolt itt mindenen, vakon taposott össze mindent.”
Ady Endre, Nagyváradi Napló 1902. november 30.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@zöldszem: 11:04 Csak kiegészitem: ez a "magyarázat" még mindig van akinél célba ér!:((
Macskaszem
Roppant megtévesztő a cím, hiszen remélhetőleg csak az előzetest úszhatja meg, a lopásért felelnie kell.
prime777
Megúszni nem úszhatja meg ha igazak a vádak.Maximum azok is "kapnak" akik törvénytelenül hallgatták le.
mariaberta
@Strong: Nem, ha alkalmazzák! De ez nálunk újabban nem divat.
kamazuka
végűl is van olyan,hogy bűncselekményt követünk el mellyel egy nagyobb bűncselekményt lelplezünk le.
Nézőpont kérdése.
A zsivány megússza.Gyakorlat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.