Az agrártárca a következő években növelni kívánja az évi mintegy 500 millió forintos, a hungarikumok támogatására szolgáló keretet – mondta a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, az első Paprika Market megnyitóján.

Fazekas Sándor a főváros legnagyobb alapterületű hungarikum ajándékáruházának hivatalos átadásán elmondta: a most rendelkezésre álló mintegy félmilliárd forintból támogatják például a hagyományőrző szervezeteket, illetve finanszírozzák több hungarikum reklám- és marketig költségét.

Hozzátette: a keret növelésére azért van szükség, mert a hungarikumok száma emelkedik – most 54 –, és például az élelmiszer jellegű termékeknél szükség lehet az ismételt piaci bevezetésre, így például a debreceni páros kolbász esetében.

A hungarikumok a magyar nép kimagasló teljesítményei, minél szélesebb körű megismertetésük fontos a bel- és a külpiacokon is – fűzte hozzá a miniszter.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"debrecenei páros kolbász" :DD az az ízetlen, mócsingos, zsíros szar, amit a tehetősebbek már a Kádár-rendszerben is csak a kutyáknak vettek?

attól mondjuk nagyon tartok, hogy mi lesz azután, ha már minden étel/ital/rubik-kocka hungarikumnak lesz nyilvánítva? jönnek a települések, folyók, rovarok, mezei virágok? mert azt ugye nem lehet, hogy akkor majd csak úgy megtorpanunk, azt sugallva, hogy megtorpant a MAGYAR GÓGYI is!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
@namihami: Összekevered a dolgokat befejezem veled!
papa.49
@namihami: Ki ne feled a Vámházzal szemben levő hentest, meg még a Ráday utcában lévőt se, ott volt a Keravill előtt...
namihami
@papa.49: A Vámházat ismerem, a Ráday valahogy lemaradt a versenyben. De odafigyelek.
Mi főttkolbász-rajongók, tartsunk össze.
Kösz.
papa.49
@namihami: Rengetegszer ettem szerte a városban főttkolbászt, szinte mindig ha vásárolni mentünk a családdal egy, egy hentesboltba is betértünk...Volt annak valami érdekes miliője hogy állópultnál megetted a papírtálcáról a főttkóbit mustárral, vagy valami savanyúsággal, utána meg egy kóla...Emlékszem mikor a srácaink még csak a pult polcát érték fel, ott tömték magukba a kaját, Ja akkor még nem volt McDörmi...
namihami
@papa.49: Szia nosztalgiatárs.
A tálalás és egyéb járulékosok mellett ne feledd: kizárólag KÉZZEL. Ohne eszcájg!
papa.49
@namihami: A saját 10 ujjaddal, úgy esett jól...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.