Komoly tárgyalások folynak az álom­gyárban Gárdonyi Géza regényének megfilmesítéséről. Scott Fales forgatókönyvíró Bornemissza Gergelyék hősies harcából a Rettenthetetlenhez hasonló filmet képzelt el – írja a Bors.

Maga a cím is nagyon találó. Igen érdekes, ugyanis a csillag nem más, mint az egyéni sors jelképe. A történet a csatában harcoló emberek, sokszor holtukig küzdő hősök sorsát mutatja be. Megértettem az üzenetét, és megírtam a magam sajátos módján a film angol nyelvű forgatókönyvét

– árulta el a hellomagyarok.hu portálnak az író. Könyvének az Eclipse of the Crescent Moon, azaz a Félhold-fogyatkozás címet adta.

Scott Fales többször járt már Magyarországon, Eger különösen megbabonázta. Jól ismeri Várkonyi Zoltán 1968-as művét Sinkovits Imrével, ám szemben azzal, az ő története a fiatal Bornemissza Gergely kalandos életére fókuszálna.

Terveik szerint újraépítenék az egri vár egy részét és a katedrálist, ami a film végén felrobbanna. Mindehhez 35-40 millió dolláros költségvetést képzelt el. Habis László egri polgármester segített az előkészítésben, szakirodalommal, történelmi forrásokkal. A forgatás leghamarabb jövőre kezdődhet, 2017 előtt azonban biztosan nem készülne el az Egri csillagok amerikai változata. 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
A magyar filmnek, ami készült belőle, legalább volt vmi bája.
A Rettenthetetlennek még mondanivalója is csak igen neccesen.
Tehát: várható egy film, ami az amúgy is elég határesetben történelemhű könyv alapján egy végképp kiherélt, de laglább látványos masszát fog bemutatni.
S ennek alapján fogják Amerikában megítélni a kort és az akkori viszonyokat.
Hurrá!
Andy Vajna és kedvenc ágyasa mennyit kaszál?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Captain Blood
Állj,állj!!! Miért mondunk kritikát olyan filmről amely el sem készült??
Várkonyi alkotása valóban csodálatos és lenyűgöző! De!!!
Az elkészítendő film más szemszögből, Bornemissza Gergely szemszögéből kívánja bemutatni a dolgokat.
Ne feltételezzük azt, hogy azért mert amerikai a rendező valamilyen gagyi lesz a film.
Ez az ő érdeke is, mert szerintem tudatában van, hogy az Egri Csillagok a magyar filmgyártás egyik remekműve.
Várjuk meg a filmet!!!
Fradigege
"Terveik szerint újraépítenék az egri vár egy részét és a katedrálist, ami a film végén felrobbanna." ??? Katedrálisra nem emlékszem. Szétlöveti Dobó a bástyát.
karma1
@Rózsika Hatházi: Igen, igazad van Kedves, mert a Gyuruk ura az egy fantasy, en fogtam meg rosszul a lenyeget: csak azt akartam ezzel mondani, hogy amikor ilyen filmek vannak forgalomban, mint ezek is (Hobbit, Narnia, meg mittudomen), akkor mit lehet kihozni egy egri ostrombol? Ez a MI tortenelmunk, a mi dicso es szomoru korunk, a fene tudja, hogy ez miert es mennyire erdekli az amerikaiakat. Nagyon eros a gyanum, hogy horiarcu andy vajna fostorgott erosen ezugyben valoszinu filmbiztosi beosztasabol adodoan, de nem ertem, miert is kellene a magyar allamnak ebbe beszallnia? Tan csak nem azert, mert vajna lobbizott ezert a lehetosegert? Egy amcsi hogy kapott volna ra erre az otletre?
Most mondjam, hogy nekem megint buzlik valami ekorul, nagyon erosen?
Hellcat
Őőőőő nem a vajna kap egy valag pénzt amúgy azért hogy magyar filmeket csináljon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.