A II. kerületi Vadkörte és Rodostó utca sarkán bűz és szemét várja az arra látogatókat: fém- és műanyagtárgyak, zacskózott falevelek, meleg időben bűz és a macskatartó szomszédok szerint patkányinvázió keseríti meg az elitkörnyék lakóit.

A Bors helyszíni riportja szerint az embertelen helyzet egy beteges gyűjtögető lakónak köszönhető, aki semmit nem dob ki, viszont mindent betárol a kertjébe. A lakásában sem lehet nagyobb a rend: az ablakok is kartonnal vannak leragasztva.

Patkányokat vonz a luxuskörnyékre a beteges gyűjtögető

A többi lakó ingatlanjának értéke a mocsok és rendetlenség által csökken. Panaszaikra nem volt minden hivatal nyitott:

A tűzoltóság, a közterület fenntartók és az ÁNTSZ nem is reagált megkeresésükre.

Az önkormányzat viszont figyelmeztette a problémás lakót és fel is szólította  szemét eltávolítására. Az önkormányzat továbbá megkereste a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályát is, hogy járjon el a gyűjtögető életmódot folytató szomszéddal szemben.

Az illető munkanélküli, sajt bevallása szerint 35.000 forintos segély a jövedelemforrása. Úgy tűnik, viszont, ő nem érzi túl sürgősnek a dolgok elszállítását, eladását:

Szerintem, ami a kertben van, az mind hasznosítható, és el is fogom adni. A falevélből a legdrágább komposztot lehet előállítani, és azt az utcáról be fogom hordani. Egy év elég lesz arra, hogy ezeket értékesítsem.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A címből úgy tűnik,hogy az egész nem is számítana,ha nem pont luxuskörnyékről lenne szó?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Nyuszicsibe: @Csizmás Kond: Mondhatnám azt is, mint régen "Pista bácsi levelesládája" c. rádiómüsorban: "Jót nevettünk a pajtások beküldött viccein!"...hsz-teken én is elnevettem magam. Valóban ritkán hallunk ilyesmiről és inkább nevetésre ingerel, hogy mi mindent gyüjtenek... pedig ez tragédia. Én személyesen ismerek egy ilyen embert, aki a falevelen kivül mindent gyüjt. Ha egy uj "szerzeményére" rákérdezek: logikusan magyarázd meg ez most miért kell? Nem tudja: csak azt hajtogatja, "jó lesz ez még valamire". Ha mondom dobja ki, látom, hogy szinte egyenlő az ő halálával. Nem a családomhoz tartozik, csak egy régi ismerősöm...
Nyuszicsibe
@eszegfu: én is ismerek ilyen egyént, az anyja nálunk dolgozott. Ő 10 emeletes ház 5. emeletén lakik. Kétszobás lakás fullra teletömve. Az a durva, hogy ő szinte be sem tud lépni a lakásba, mindenen úgy ugrál keresztül. Ha mennek vízórát nézni, az egy kész katasztrófa. Olyankor odarendeli az anyját, hogy ne ő égjen már... Csodálom, hogy még senki nem szekálta ez miatt, mert az anyja mindig mondja, hogy kb. 3 konténernyi szemét van nála.
1magyar
@eszegfu: Két utcával arrébb volt egy hasonló eset és így történt a folyamat, onnan tudom.
Látni lehetett a nőn, hogy bolond.
eszegfu
@Nyuszicsibe: @1magyar: Azt gondoltam ritka ez a "betegség", de ahogy olvasom a hsz-ket, szinte mindenkinek van a környezetében... Talán Lepénylesőnek (6:35) lesz igaza: azért hir itt is, mert "uri" környéken van.
bakegya
A szabadsághegyi kilátó árnyékában minek okán nem szúr szemet az a betonbunker amit egyik napról a másikra odarittyentettek.A MAGYARSÁG LEGNAGYOBB NEMZETI GYÜJTÖGETŐJE MÁR ÁT IS FÚRHATTA AZ EGÉSZ HEGYET-
ekkora kegyet nem mindenkivel gyakorolt még ez a levélszemetet gyarapító nemzet!!!
nemjoezigy
Az információk lapján: patkányok, fertőzésveszély, tűzveszély, bűz, (és nem a szerintem is a cikknek fő okot adó " luxuskörnyék") miatt kellene az önkormányzatnak lépnie!
És nem fenyegetőzni, meg büntetni, amihez nagyon értenek, hanem a közmunkások és pár konténer igénybevételével ésszerűen = szelektíven, polgár baráti módon megszüntetni a jelenlegi állapotokat!
Majd ezt fenntartani, ez is belefér az idejükben. Ezért is vannak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.