Elfogadták a francia képviselők azt a jogszabályt, amely tiltja a túl vékony modellek alkalmazását – írja a BBC. A modelleknek ezentúl orvosi igazolást kell szerezniük. Azok a munkáltatók, akik csalnak, 75 ezer eurós büntetést kaphatnak.

Ízlésterror vagy helyes döntés? Franciaország betiltotta a vékony modelleket

Az első törvényjavaslatban még testtömeg-indexhez kötötték, ez viszont országszerte tiltakozást váltott ki a modellügynökségekből. Most már azonban az orvosok döntik el, hogy egy modell tömege hogyan viszonyul az életkorához és alkatához, vagyis mennyire vékony.

A jogszabály része az is, hogy a digitálisan átalakított divatfotókon jelölni kell, ha mesterséges úton vékonyították a modellt.

Korábban Olaszország, Spanyolország és Izrael is hozott már hasonló szabályozást.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Szerintem nem betiltani kellene ezeket, hanem vegyesen futtatni őket a kifutón.
Előbb-utóbb maguktól eltűnnének a csontkollekciók, vagy mindenki találna ízlésének megfelelőt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
puki
Engem nem zavar hogy vékonyka ha nagy a cicije.
avemo
A vékony nők a legszebbek! Ezért szupermodellek.

Azért vékony nőket alkalmaznak szupermodellnek, mert a vékony nők a legszebbek. Ha rondák lennének, nem őket alkalmaznák. Ilyen egyszerű, nem értem mit nem lehet ezen érteni. (Ezért van az, hogy a szépségversenyeken is vékony nők vannak.) Ők jelentik a legszebb látványt, így velük lehet reklámozni/eladni a legjobban. A férfiak többségének a vékony nők kellenek, őket nézik legszívesebben.

Ellenben a dagadt, hájas nőket azért nem alkalmazzák modellként, mert hányingerkelően undorító rondák. A kövér nők gyűlölik a vékony nőket, mert a vékony nők szebbek náluk. A férfiak közül meg az utálja a vékony nőket, aki nem kell a szép nőknek, így megalkuvásból egy hájas nő jutott neki, ezért irigy.

Valószínű, hogy emögött a törvény mögött is azok a libsi/femcsi lobbisták állnak, akik a dagadt nőket propagálják mindenhol. De hiába hoznak ilyen törvényeket, attól még nem fognak a kövér nők megszépülni az emberek szemében. Azaz továbbra is a vékony nőket akarja a többség.

És igen, ez a törvény izlésterror. De a liberalizmusban (ami valójában diktatúra) ez nem újdonság a véleményterror mellett.

Még az élethű szexbabákat is vékony női testűre csinálják. (Pl. realdoll) Vagy a ruhaüzletek kirakataiban a női bábukat. Ez is magáért beszél. Erre van igény.
wagabund
nos ötven évvel ezelőtt a feleségem 48 kiló volt, és darázs derekú...mit mondjak? máig is a lapos has, a feszes bőr, és a darázsderék rendíthetetlen híve vagyok..
... -mit teccik kérdezni? ...- jaaa, neeeem... ma már ötven kilóval nehezebb...
szerencsémre eszméletlen jó fotókat készítettem akkoriban róla, sőt a gyerekeink kiskamaszok voltak, még akkor is tartotta a súlyát, alakját..
na, most hogy dicsekedtem, talán érthető, hogy a képen látható modellek igencsak légszomjat okoznak...ha testközelbe sikerülne kerülni valamelyikkel, az garantált szívmegállás..

biztos olyan tiltotta le őket, aki még nem látott nőt közelről...nem tudja mit vesztett.
emerencia
@varrólány: A negyvenes éveim végén 32 kilót fogytam le kegyetlen, drága fogyókúrával mert elhittem, hogy a +kilók miatt fáj a lábam. Szomorúan kellett rájönnöm, hogy a 10-12 órányi talpalás az acélbetétes védőcipőben ugyanolyan fájdalmas soványan mint némi túlsúllyal. Erre nincs orvosi segítség még így, hatvanéves korom körül sem. :-(
emerencia
@verőce21: Épp az a lényeg, hogy így egyszerű ruhafogasnak használhatók a modellek. Nem kell rájuk próbálni a ruhát, így kényelmesebb a ruhakészítőknek és a divatbemutató szervezőknek. Ez a mentalitás beszivárgott a kereskedelembe is. A mérettáblázatok felsőbb méreteit már legfeljebb csak különlegességként árulják. Sír is az egész ruhaipar kereskedőstől, hogy nem megy a bolt. Az USA-ról kellene példát venni. Ott könnyedén felöltözhet öreg, fiatal, sovány, közepes és dundi ember egyaránt. Én kötelezném a ruhaárusítókat a teljes mérettáblázat bolti készletezésére, ha már maguktól nincs ennyi eszük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.