Kénytelen perre menni Klapka György, hogy megtudja, az olaszok vagy egy magyar közvetítő cég miatt bukott milliókat a dióján, amelyből 20 tonnát penészesnek hazudtak – írja a Blikk.

Klapka megtörettette és bevizsgáltatta azt a diót, amelyet az olaszországi felvásárló penészesedésre hivatkozva nem akart teljes áron átvenni. Mint kiderült, a bio termésnek nem volt semmi baja, az üzletember azonban sok millió forintot bukott azzal, hogy hazaszállíttatta és megtörette a termést.

Milliókat bukott a diójával Klapka

(fotó: Blikk.hu)

Klapka az őt ért veszteség miatt perre megy, hogy kiderítse, az olaszok vagy a magyar közvetítő cég akarta-e rászedni. Mint az üzletember a Blikknek elmondta, tavaly is hasonlóképpen járt: olaszok 40 tonnát rendeltek a kialkudott három és fél euróért, azaz mintegy 1100 forintért, amikor kiért az áru, jelezték, egy euróval kevesebbet adnak, mert penészes.

Klapka akkor elfogadta a lealkudott árat, mert a diót visszaszállítani Magyarországra már veszteséges lett volna, idén azonban vállalta a plusz költségeket, hogy bebizonyosodjon, a termésnek valójában nincs semmi baja.

Klapka a magasabb bevétel miatt évek óta csak külföldre adja el biodióját, idén viszont a magyar piacra is eladott kilenc tonnát, mivel most először kapja meg érte azt a kilónkénti 2400 forintot, amit Németországban is.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
A tavalyi dió az tényleg nem sokat ért ,már a fán szinte megpenészedett a sok esőtől, és nálunk is alig volt ami ehető .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Gyönyörű ez a dióültetvény!
Persze ezzel kapcsolatban is érvényesül, a kereskedő akar többet akasztani róla, mint a termelő.
KERKA
avagy hogyan lesz a szabolcsi 10 forintos almából 300 ft/kg. Na ez itt a nagy kérdés.
Amúgy gyönyörű ez a diófa ültetvény! Azt tartja a mondás, aki diófát ültet, az hosszútávra tervez.
varrólány
A tavalyi dió az tényleg nem sokat ért ,már a fán szinte megpenészedett a sok esőtől, és nálunk is alig volt ami ehető .
Fradigege
Nem féltem én az öreget. Ilyen esetben nem szoktak biztosítást kötni? Szállításhoz az árut biztosítással kell fedezni. Még Gráf József idején volt, hogy a jégeső vagy aszály, árvíz miatt, a gazdákat kötelezték biztosításkötésre. Mert, ha valami történt a terménnyel, akkor mentek állambácsihoz kuncsorogni. Ezzel mi van?
nezelodo
Csak nem rossz idők járnak az agyonsztárolt vállalkozókra? A naaagy sztárborász már pl. nem folyik az irodalmi műsorokból is, és nincs ingyenreklám csak a bukás. Már nem villog a sz..os szájú dzsigoló tv műsorában sem a helikopteres seregély riasztással, ahelyett, hogy permetezett volna vele. A rajongók meg, akik ész nélkül sztároltak egy szélhámozót, csak néznek, talán felébrednek az álmukból. Meglátogathatják, mert valahogy nem akarja elhagyni a házát.
Lepényleső
Úgy mondják;minden embert egyszer be lehet csapni,többször nem mindenkit.
volvós
" Vámház krt 9 "...egy kartonlapon filctollal!!!
nezelodo
@Lepényleső: "Úgy mondják;minden embert egyszer be lehet csapni,többször nem mindenkit."
Na így voltak vele az ültetvényt gondozó melósok is, inkább elmentek közmunkásnak, ott többet kerestek.
Mangu
Bárki örülhetne, a hozzászólók közül ha, annyit bukhatna, mint Klapka (mennyi is maradt a ráfordítás után?). Kevesebb a nyeresége? Mihez képest? Az nem bukás és neki van miből és nem olyan fickónak ismert, aki bukik. Jól festi magát, ennyi.
Toby
Nem a diószivatás okán. Azóta szimpi Klapka, mióta tudom, hogy rendesen adakozik a rászorulóknak, igaz, nem lézer-piszkosnak, vagy mészáros & mangaliczának hívják !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.