Egy 2014. már­cius 16-án a Naplóban levetített riport volt az, amely után a stáb összeült, és megbeszélte, hogy ha bizonyos politikai ügyektől távol kell magát tartania, akkor nem csinálja tovább – írja a BLIKK.hu.

Abban a riportban Zuschlag János mesélt a börtönről és a Kökény-Szalai Vivien (jelenleg a TV2 hírigazgatója) által jegyzett könyvről, amelyben állítása szerint lerántotta a leplet egykori párttár­sairól. A Napló stábja ekkor azonban még abban bízott, hogy a választások után újra minden visszatér a régi kerékvágásba, ám ezek után, a BLIKK szerint szinte hetente szembesült a cenzúrával, a megtiltott kérdések problémájával vagy a megrendelt riportok elvárásával.

Ennek egyébként akkor voltak az első észlelhető jelei, amikor Schmitt Pál akkori köztársasági elnök 2012-ben súlyos plágiumbotrányba keveredett, amelybe végül belebukott. Tvrtkóék ekkor többször is megkíséreltek legalább egy véleményszavazást indítani a témában, ám mindannyiszor falakba ütköztek. Ezt a Napló egy korábbi riportere, Hadas Krisztina is megerősítette a Facebookon.

„Még ott voltam, amikor Schmitt Pál plágiumbotránya közben nemhogy riportot, még véleménykérdést sem lehetett feltenni az ügyben.”

Vujity Tvrtko is hasonló szellemben nyilatkozott két napja a Facebookon:


IGEN, most először kimondom: a NAPLÓ halála a magyar politika és a kiszolgálók szégyene.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Eddig is tudtuk ami nyilvánvaló. A politika beletaposott a médiákba, működik a cenzúra.
Itt csak az maradhat meg, amelyik lojális a kormányhoz, de elsősorban Orbán Viktorhoz.
Amikor pedig a médiák ide jutnak, no akkor tényleg vége a demokráciának.
Desischado
Vagy nyalsz a maffia bandának, vagy van gerinced, és felállsz. Ezt eddig is tudható volt, hogy virágzik a fideszes cenzúra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.