A hagyomány szerint a húsvétot megelőző napokban fogyasztottak aszalt gyümölcsöt, olajos savanyú káposztát, pattogatott kukoricát és az elmaradhatatlan húsvéti kalácsot. A kalács több mint hat évszázad óta a magyar parasztkonyha legrangosabb ünnepi tésztaétele. A sült tészták közül a kalács állandóan szerepel különböző formákban a lakodalmi, a karácsonyi és a húsvéti asztalon.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
A legjobb kalács amit eddig ettem a mamámé volt , soha nem mért semmit , kemencében sült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.