A Facebookon találta meg Vágó István Puzsér Róbertet, aki pont a közösségi oldal káros hatásait ecsetelte a tőle megszokott módon a Magyar Nemzetes írásában. Erre reagált a korábbi kvízmester:

Azt írja a Puzsér a MaNemben:

"Zuckerberg egy kegyetlen zsarnok, az általa működtetett gépezet pedig legalább annyira fenyegeti a szabadságot, mint a Vörös Hadsereg atom-tengeralattjárói vagy a Wehrmacht páncélosai." Meg ezt: "A Facebook ma nem kevésbé fenyegető kihívás a civilizációnk számára, mint akár az iszlamizmus."

Kemény. Zuckerberg tehát mint egy komcsi, náci, muszlim...

De ezt is írja: "Ha valakit [a Facebook] kormánypártiként azonosít, az szinte soha nem találkozik olyan tartalommal, amely az ellenzéki álláspontot ismerteti, s egy ellenzéki beállítottságú állampolgár ugyanígy nem kap esélyt arra, hogy kormánypárti érvekről értesüljön."

Na, akkor tegyünk egy próbát, eljut-e a velem nem azonos oldalon álló Puzsérhoz a véleményem innen, a Facebookról:

PUZSÉR, TE MEG VAGY KERGÜLVE!

Puzsér persze visszavágott:

Vágó István, a gyurcsányista kvízprofesszor tegnap az arcomba üvöltött, mert azt merészeltem írni a Magyar Nemzetbe, hogy a Facebook egy zsarnoki intézmény, meg hogy az algoritmusa módszeresen helyez el olyan véleményeket a felhasználók előtt, amelyekkel azok egyetértenek, és ezzel politikailag szektásítja a társadalmakat.

Az orbánfóbiás egykori tévés már azon felháborodik, hogy valaki az emberi szabadságot nem a Fidesztől, hanem mondjuk egy gátlástalan multitól félti. Vágó István kétbites világképét jelzi, hogy el sem tud képzelni más fenyegetést a demokráciára, mint Orbán Viktort. Arra, hogy a Facebook miként szektásít, maga a professzor a legjobb példa.

Vágó István problémájára reagálva: a Science nevű hírhedt szélsőjobboldali „tudományos” folyóiratban jelent meg egy tanulmány a Facebook által generált politikai polarizálódásról, amiről én az ismert nyilas hírportálon, a 444-en értesültem. Tisztelt professzor úr, íme a link:

Nem tudok haragudni a professzor úrra. Elérkezett nála az a kor, amikor már nem olvas, csak ír. Az írásnak aztán akkor szakad vége, amikor kizárólag nagybetűkkel gépeli – vagyis kiabálja – a pofámba az ostobaságot. Megsajnáltam. Egy életen át katedra nélkül játszotta a professzort, de a stílusára mindig ügyelt. Az a Vágó István, akit az ország megismert, soha életében nem óbégatott volna a másik ember arcába egy iskolázatlan, csöves troll stílusában. Így érvel a kvízprofesszor:

„Na, akkor tegyünk egy próbát, eljut-e a velem nem azonos oldalon álló Puzsérhoz a véleményem innen, a Facebookról:

PUZSÉR, TE MEG VAGY KERGÜLVE!”

István, rossz hatással van rád ez a szélsőséges szekta. Ne tedd ezt magaddal! Egy vegyészmérnöki diplomával az ország professzora lettél, kár volna ezt a szép életművet teljesen lerombolni. Kérlek, ne politizálj!

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ez a kö...g puzsér soha nem is volt 100-as !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ez a kö...g puzsér soha nem is volt 100-as !!!
eugen4402
Nincs itt valami szereptévesztés? A kritikus úr élete végéig büszke lehetne arra, hogy Vágó egyáltalán észrevette, és megtisztelte azzal, hogy megszólította. Jobban tenné, ha a saját kategóriájában bölcselkedne.
Draba
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
karma1
@eugen4402: Na, ez a Draba egy ugyes foszer lehetett: mar elsore torolte ot a Modi... Nem semmit irhatott, mert a Modertor azert eleg tolerans...;o))))

Ha puzser csak a jozan paraszti eszet vette volna elo (ami szemmel lathatolag nincsen nekije), akkor mar csak azert sem valaszol Vagonak, mert az a Facebook-on uzent neki, ami ugye egy szennyoldal, es az emberekkel borzalmakat muvel... Istenkem, hat ez a puzser TENYLEG nagyon hulye...:o))))
KERKA
Ismervén Vágó István eddigi megnyilvánulásait, szerepléseit hosszú éveken át a köztévében, gondolkodás nélkül elfogadom a véleményét.
Ismerve a Puzsér eddigi agymenéseit , kirohanásait, kétségbe vonom azt, hogy épelméjű. Ha valaki csak a fészbukon tudja világmegváltó marhaságait fröcsögni, nem méltó a figyelemre sem.
eugen4402
@karma1: Elég egyszerű képlet alapján törölte a Modi a butuska hsz.-t, volt szerencsém elolvasni, a lényege Vágó úr, és egy 1948 óta létező közel-keleti állam közti összefüggéseket taglalta, mintha a cikk arról szólna.
Puzsér (és hívei) valahogy nem tudják elképzelni, hogy a bölcs és igaz szavak halkan is igazságok maradnak, és a teli-torokból kiáltott butaság hangosan is butaság marad, nem a hangerő és az indulatos előadás dönti el egy vélemény igazság-tartalmát. :-)))
mariaberta
Lehetséges, hogy le leszek tiltva, de ki kell mondanom, Puzsér úgy hülye, ahogy van. Beképzelt alak, azt hiszi ő a mindent tudó és a véleménye szent írás, pedig csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő elmeháborodott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.