Gyula egyik óvodájában pörgették ki az uzsonnát olcsón: egy darab kekszre ráfóliázva egy mackósajt.

Az rendben, hogy menzareform meg minden, de ha ezzel jóllakik bármelyik gyerek, akkor megemeljük a kalapunk. A Facebookon terjedő poszt alatti kommentekből kiderül, hogy nem átverés, többen is ugyanerről a fejedelmi uzsonnáról számoltak be.

Ezt kaptak a gyulai óvodások uzsonnára!

Biztosan olcsó, egy csomag kekszből kijön a teljes ovi, nem kellett kenyérre költeni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hol van az ,,emberminiszter, meg a dádé,, erre mit hazudtok tetvek???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Na családosok tessék csak magasztalni a büdös cigány bandát továbbra is! Kaptok 10 milliát lakásra meg egy valagra való hitelt a nyakatokba de a gyereketek meg éhezik a oviban!!
RonaGyuri
sajt keksz-el az nem rossz, csak nem ilyen keksz, nem ilyen sajt és nem uzsira hanem ebéd végén!
bra048
Közel a megoldás. A gyermekeket tranzisztoros elv alapján fogják kicsinyíteni a nemzeti
együttmüködés keretében. Nemsokára megéljük, hogy közhasznú bérből otthon is simán
eltarthatók lesznek, Ezzel egyben a Fidesz megszünteti a gyermekéhezést ! (Szép? jövő ! )
Borsodi
Ez az ingyen éheztetés! minden hol így van Borsodban ez a képen az uzsonna,ami lehet kifli sajttal.Ebéd vízben főtt krumpli vizes ízetlen hússal.A gyerekek egyre éhesebbek. A kádár rendszerben is jobb volt az Ovisnak.Már a megmaradt moslékot sem érdemes megvenni a házi kedvencnek mert csak víz még kenyér sincs benne.Egy szelet vajas kenyér már többet érne ettől az ételnek nevezett mosléktól.Mert az óvodákba az jut el a gyerek úgysem panaszkodik csak éhezik .Aki ezt bevezette hányszor evett belőle,mert ettől nem nőne a bele csak kilyukadna a gyomra.
Borda
Édes istenem! Még szerencse,hogy nem ebédre kapták ezt a hatalmas mennyiségű étket. Szerencsére akkor már hazavinni szokták a gyerekeket,s nem marad sokáig éhesen.
papa.49
Hol van az ,,emberminiszter, meg a dádé,, erre mit hazudtok tetvek???
Mézike
@papa.49: Most mi van? lejjebb vitték a normát.
Ez nem mai dolog. Mikor nekem a lányok iskolába jártak akkor került a fiam óviba. Ugyanannyit fizettem a kosztért neki is mint a lányoknak. negyedét nem kapta meg mint amit az iskolások. Rákérdeztem és azt mondták ennyit a fejadag.
Sőt mi vittünk befőttet , lekvárt, vajat, mézet, cukrot, teát, ivólevet ...és sorolhatnám amit behordtunk a kicsiknek.
ila51
Mikor kicsik voltak a gyerekeim , mindig aggódtam , hogy nem esznek eleget. Kértem a gyermekorvosunkat , írjon fel valami étvágy gerjesztőt . Mondta nem kell , érzi a gyerek mire van szüksége. Hát nem voltak egy hami manók. Most egyiknek sem kell fogyó kúrázni , csinosak , nyúlánkak.
papa.49
@Mézike: @ila51: Mindkettőtőknek igaza van de ez a kaja még egy uzsonnára is kurva kevés, még egy ovisnak is...
styx
Ezt kapják majd a gyulai börtön fideszes elítélt kormánytagjai, élükön orbánnal.
De nem csak uzsonnára, hanem egész napra.
Tekla
Ez egy cukorbeteg reggelije , vagy a vacsorája . Mért adták a gyereknek, nem volt gyümölcs ?
Mézike
@papa.49: Persze hogy kevés.
Főleg egy jó étkű gyereknek. Mozognak, játszanak...sokkal több és táplálóbb étel kellene nekik. Az enyémek mindig éhesen jöttek haza.
papa.49
@Tekla: Ilyen kekszet nem ehet a cukorbeteg, mert cukorral van készítve, próbáltam 4-5 db. ilyen keksz 1-15 mmollal megemeli a vércukor értéket...
Tekla
@papa.49: A keksz pöttyök alapján, nem győri érdesek nézem :) De ha az, akkor egy pontot levonunk a szakácstól.
wagabund
volt pofája ezt egy felelős embernek jóváhagyni , sőt kiadni?

volt.

...mi lesz akkor, ha elkezdenek spórolni?
koszpeko
Emlékeztek Hoffmann Rózsika szavaira?

Már a hvg.hu is beszámolt kedden arról, hogy a szegedcafe.hu tudósítása szerint Hoffmann Rózsa államtitkár egy január 29-én, szegeden pedagógusoknak tartott előadásában egyebek közt azt mondta: "eddig hájas, lúdtalpas gyerekeket neveltek", de mivel most bevezették a mindennapos testnevelést, ezentúl már máshogy lesz..

És bevezették a mindennapi éheztetést is.
Nem csak a kórházakban de az óvodákban,iskolákban is.

Tényleg máshogy van.
Nem hazudott.
Borsodi
@Borda: A baj az,hogy amit ebédre kapnak az is ehetetlen be azonosítani nem lehet.A leves mehu/mező gazdasági hulladék/ a fő étel fujj.Éheznek mint Afrikában.
soljanka
Én Mirabilishez csatlakozom: a reklamáló szülők kire szavaztak?
ila51
@Tekla: Korpovit keksznek nézem , szoktam enni , bűn rossz , ebből egy is elég , ezért fogyókúrás.
volvós
gyulai...gyulai...! Nem az a gyulai Huskombinát tulajdonos Csányi
vette meg, aki most 20 millió euróértt(!) vell MOL-kötvényeket ??
Na ezért éheznek a helyi óvodások...nincs rá keret !
Áááá, egy cseppet sem uzsorásoké a " viharsarok " :-(((
papa.49
@ila51: Tudod mennyi olyan terméket próbáltam már amire rá van írva hogy diétás, aztán a cukrom vitustáncot jár tőle, rengeteget...
Borda
@Borsodi: Elhiszem. Úgy nem lehet finomat főzni,hogy ''kispista'' megmondja mit főzz! Főleg ha üres a raktár is,mert azt is megszabják dekára pontosan miből,mennyit rendelhetsz. Az üres raktárakból nem lehet jól gazdálkodni,mégha kevesebb kalóriájú ételt is kell főznünk. Ez is ennek az agyhalottnak köszönhető.
styx
Gyulai kolbász ízű sajt, és egy keksz,
Ezt lapja orbán egész napra 50 vagy 100 évig.
orbánban nincs semmi jó, semmi emberi, ezt a takonyt el kell pusztítani!
vagyis nem jár neki kolbászízű sajt - SEM!!!
DE AZ ÚJ SZLOGEN, HOGY ITT ÉLNI HALNI KELL, AKKOR MUTASSON MINTÁT A DIKTÁTOR, ÉS HALJON MEG!
HALJÁL MÁR MEG, TE KŐBUNKÓ ORBÁN!!!
Desischado
A szülők meg hol vannak???!!! Már régen az utcán kellene lenniük! Ezek kidagadnak a hájtól, a gyerekeknek meg éhezni kell?! Hogy dögölne meg mind, amelyik egy gyereken akar spórolni!
Borsodi
@Borda: Persze tudja mindenki,hogy nem a szakács a hibás azért mert só és fűszerek nélkül kel főzni.De ezek az okosok mindent jobban tudnak.Nekik nagyon megfelelő mert nem ezt eszik.A kaja olyan mint a kormányunk,agyondicsért de mindenki tudja,hogy szar.
Borda
@Borsodi: Az a baj,hogy szerintem még látni se látták milyen a valóságban a mintamenzájuk nap,mint nap. Nekik csak papíralapú az egész.
Borda
@Desischado: A szülőkre épp elég terhet raknak,rak az élet és örül ha tud aludni pár órát. Hiába van felháborodva,amíg ezek a tetvek folytatják az önkényuralmukat, nekünk szülőknek kuss van. Miért? Mert annyi mindennel támogatnak...rizsa. Ha a kisember hiányzik egy még meglévő munkahelyéről,mert tüntetni mer menni, na másnap már megköszönnék a munkáját,hiszen van bőven munkanélküli.
wagabund
akiknek közük volt, van az ilyen silány étrendhez, azok otthon a gyerekeikkel is ezt etetik? nem?
naugye.
1magyar
@papa.49: Napi fél óra gyaloglás és króm (én Lenkeit eszem) rendben tartja a cukrodat.
1magyar
@papa.49: Mellette teljeskiőrlésű tönkölybúza kenyér és édesítőszert Huxol-t használok, nincs utóíze.
papa.49
@1magyar: Gyalogolnák ha volna lábfejem, és nem fájna a maradék, sőt mivel a bal lábamra terhelem a súlyt már az is fáj, kb. 200 métert tudok gyalogolni, és slussz...A króm meg semmit nem segít, ettem vagy 4-5 éven keresztül, ma már az inzulinozás mellett is vitustáncot jár a cukrom mikor jön az időváltozás...
1magyar
@papa.49: Pedig az első legfontosabb a mozgás.Túlsúlyos vagy?
papa.49
@1magyar: Nem régen csak vagy 40 éve, 104 kg köröli a súlyom, lefogyni sohase sikerült...Viszont a cukorbetegséget 52 éves koromban állapították meg...12 évig pirulák, meg króm, meg minden amit eltudsz képzelni, a György teát is kipróbáltam az se segített, 2014. januártól meg inzulin...
1magyar
@papa.49: Én a helyedben megpróbálnám a napi félóra gyaloglást, először leülnél egy padra közben, csak legyen meg a félóra.Sarkadra is lehetne terhelni. Szépen,lassan. A tönköly teljes kiőrlésű azért jó mert a beleket úgymond végigkeféli a lerakódásokat, miközben ezt ehetik a cukrosok.
1magyar
@papa.49: Ja még annyi, ne idegeskedj, vegyél be mindig "leszarom" tablettát. Ha valaki ideges attól még nem változik meg a helyzete, sőt, forró fejjel rosszabbul dönt.
1magyar
@papa.49: Még egy, napi 2,5 l vizet iszom, nem azért mert szeretem, hanem mert egyébként hogyan ürülnének ki a káros anyagok a szervezetünkből.Fél literes pohárba kikészítem és megiszom.Időnként cinket is veszek be, mert ez a cukor felszívódását segíti elő a vérből.
papa.49
@1magyar: Ezeket én is ismerem sőt be is tartom, én meg a Diabiont szedem pont a cukor miatt, meg a magnéziumot, hogy ne görcsöljön a lábam be éjjel...
Tekla
@Desischado: a gyerekek is dagadnak a hájtól, valahol meg kell tanulniuk, hogy mi a különbség az étkezés és a zabálás között, ez egy gyereknek bőven elég uzsira !
Mézike
@wagabund: Egy óvodás, általános iskolás gyerek napi kvótája 600 ft. körül mozog. A beteg étkezését 6-700 ft-ból ki kell hozni. A börtönben a raboknak 14000 ft. jut.
papa.49
@1magyar: Egy német gyógyszer, ami kifejezettem a cukorbetegek vitamin igényéhez lett kifejlesztve, 7 féle anyagot tartalmaz, napi egy kapszulát kell belőle szedni...
Desischado
@Borda: Elismerem, hogy igazad van. Főleg a félelem, hogy azt a kis meglévő munkáját is elveszíti, nagyon visszatart mindenkit. De már nincs hova hátrálni, és elég volt! Ezek csak az erőből értenek!

@papa.49: Részvétem, tudom milyen helyzetben vagy. Annyit papolnak, hogy meg van a megoldás, aztán sehol semmi. Nem ér az orvostudomány semmit, semmit sem tudnak megoldani. Amit fentebb mondtak, az mind jó, én is hadd tegyek hozzá egy két jótanácsot. Szedek krómot én is, van ilyen speciális gyógytea, megkeresem, és priviben elküldöm. Valamint, ezt ugyan bárki szedheti, mert rengeteg mindenre jó, a spirulina alga, és a perui kovaföld. Próbálkozz ezekkel is. A séta meg feltétlenül fontos, valahogy óvatosan próbálj meg legalább tíz percet sétálni, és fokozatosan emeld. Remélem, segítenek a tanácsok és a lehető legjobb egészséget kívánom neked! Vigyázz magadra!
Az dühít, hogy ezek kidagadnak a hájtól, és semmi bajuk sincs! Bár simicskát kórházba vitték, de orbánéknak bezzeg semmi bajuk! Hogy a fene vinné el!
wagabund
@Mézike: húha...ezt nem tudtam...már értem, miért van annyi "jókötésű"..fogvatartott..
kamazuka
@papa.49: Bácsi cukor helyett javaslom nézz utána a stevia,vagy sztevia növénynek.Asszem délamerikai csoda.egy nyers levélkét el kell rágicsálni,minél tovább rágjuk,annál édesebb,de van egy sokkal jobb tulajdonsága is.Elnyomja tartósan az éhségérzetet.
Ha érdekel,privátban elregélem hogyan lehet szaporítani.Pacon kapható,de nem tudják mit kérjenek érte.
1magyar
@Desischado: Ami késik, nem múlik, a Sors mindenkit utolér. Csak várd ki a végét.
1magyar
@kamazuka: Én nem szeretem mert van utóíze, de egyébként jó kis gyógynövény is.
papa.49
Kösz mindenkinek a segítséget, kipróbálom amit megtudok szerezni...
nezelodo
Szeretett vezérünk nemcsak a pocakos tábornokokat nem szereti, de a jó húsban lévő gyerek is riasztja, hátha visszaadja a sallert.
lópicigáspár
És a laktózérzékenyeknek a diétát is megoldották a keksszel! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.