Hetvenéves korában váratlanul elhunyt Aigner Szilárd meteorológus – közölte az Eumet hétfő délután a gyászoló családra hivatkozva az MTI-vel.

Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született. 1973-tól 1989-ig az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa volt. 1989-92-ban a Texo-Graphicomp Kft. résztulajdonosa, a Texo-Magánmeteorológia szakmai irányítója volt, 1992-ben az Aigner és Pártai Bt., illetve Kft. tulajdonosa lett.

A feleségével Pártai Luciával közösen működtetett honlapon, az eumet.hu oldalon azt írták, hogy Aigner Szilárd meteorológus és fizikus diplomát szerzett. Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa, az Előrejelző Főosztály vezetője, a Világ Meteorológiai Szolgálata Numerikus Előrejelzési Módszerfejlesztő Tagozatának magyar képviselője volt. Emellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság meteorológus szakértője volt.

Az MTV meteorológusaként nívódíjat kapott, másfél évig volt az MTV műsorvezetője. A televíziós meteorológusok közötti népszerűségi versenyen Aranyszarvas-díjjal tüntették ki.

Az elmúlt időszakban a European Weather Service (EWS) előrejelző részlegének irányítójaként is dolgozott. Az eumet.hu-n azt írták: az EWS – különböző neveken – 1990 óta dolgozik a meteorológiai szakmában, kizárólag magántőkével.

Az eumet.hu csapata videóval búcsúzott Aigner Szilárdtól A videóban úgy fogalmaztak: "Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás előrejelzésnek szentelte".

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ahányszor csak láttam fiatal és életerős volt. Részvétem a családnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nyugodj békében, olyan IGAZ Ember voltál akiből manapság kevés van...
Részvétem a családnak...
verőce21
Ritkán találta el a másnapi időjárást, de békés álmokat kívánok neki.
Nyugodjék Békében!
volvós
Ez szörnyüüüüüü !! Junius 5-én született, junius 6-án meghalt !!
Legyen neki könnyü " odaát " , nyugodjon békében !!

@verőce21: 21:27 Tudod a mondást ??
Halottról vagy jót, vagy semmit !!! Persze töled mit várhatunk ??
karma1
Tejoisten! Szemelyesen is ismertem, csodalatos ember volt, nagy tragediakkal a hata mogott! Az elso felesege nagyon hirtelen hunyt el, fiatalon maradt ozvegy Szilard... Soha nem volt semmi szervi baja...Segitokesz ember, nagyon figyelmes ferj, jo apa volt...

Isten nyugosztalja a dragat, minden egyutterzesem a csaladjae, kislanyae...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.