Aranykezű tamarinok (Saguinus midas) érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba.

A kistestű majmok a park különleges külsejű állatokat felvonultató Viktória-házában láthatók. A Nemzetközi Törzskönyvi Program keretében érkezett tenyészpár tagjai Angliából és Magyarországról származnak – közölte Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető kedden az MTI-vel.

A furcsa kinézetű állatok kesztyűt viselő, mesebeli koboldokra hasonlítanak leginkább: az állatok testét hosszú fekete szőrzet borítja, végtagjaik narancs-vöröses színűek, arcuk sötét színű és szőrtelen, kissé elálló fülük van. A faj tudományos neve utal jellegzetes külsejükre, hiszen Midász frígiai királynak a legenda szerint minden arannyá vált a kezében.

Aranykezű majmok érkeztek Nyíregyházára

A mindössze fél kilogramm súlyú állatok eredeti otthonuk, a dél-amerikai esőerdők felső lombkorona szintjének legvékonyabb ágaira is kimerészkedhetnek. A gyümölcsök mellett előszeretettel fogyasztják a gerinctelen és kisebb gerinces állatokat.

A tamarinok madárcsicsergésre emlékezető hangja messzire elhallatszik, fajtársaikkal a hangjelzések mellett szaganyagokkal kommunikálnak. Az aranykezű tamarin a 33 karmosmajom faj közül nem a legveszélyeztetettebb, élőhelyeik drasztikus csökkenése azonban tizedeli az állományukat.

A majmok érkezésével tovább növekedett a különleges karmosmajom-bemutató Nyíregyházán, az aranykezű tamarinok mellett fehérarcú selyemmajom, liszt tamarin, császárbajszú tamarin és fehérajkú tamarin is megtekinthető az állatparkban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Ugyan már, a gengszterqrmány tele van "aranykezű majmokkal" csak a megugrott vagyonosodást kell megnézni!
lópicigáspár
"A faj tudományos neve utal jellegzetes külsejükre, hiszen Midász frígiai királynak a legenda szerint minden arannyá vált a kezében."

Nem lehetne az eltolcsit lecserélni rájuk!?
papa.49
@lópicigáspár: Vagy legalább a kezeit levágni tőből???
justhpeter
Az aranykezű majmok nevében is kikérem magamnak, hogy közönséges tolvajokkal hozzanak szóba, akármiről van szó. Az itt bemutatott kedves jószágok IQ-ja már a kép alapján is a duplája az Orbán-Matolcsy párosénak együttvéve is.
papa.49
@lópicigáspár: Dehogy a majmokét a SZARTOLCSYÉT!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.