Az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig nem merült fel a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történtekkel kapcsolatban, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A rendőrség a honlapján közzétett közleményben hangsúlyozta:

"a rendőrség továbbra is minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán".

Felidézték: a Zamárdiban megrendezett fesztiválon július 9-én egy külföldi zenekar tagjai a koncertjük után fiatal lányokat láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozását követően a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnal orvosi ellátásban részesültek.

A vizsgálat során felmerült a gyanú, hogy a lányok ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Hozzátették: a nyomozás során beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján

a szexuális erőszak megalapozott gyanúja ez idáig azonban nem merült fel.

Kitértek arra, hogy a rendőrök vasárnap négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit – a zenekar tagjait és alkalmazottait – előállítottak a helyi kapitányságra, és "kábítószergyanús anyagot" találtak náluk. Hármuknál a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy embert tanúként hallgattak ki a nyomozók – tették hozzá. Megjegyezték: a férfiak szabadlábon védekezhetnek.

A Bors hétfői értesülései szerint eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.