A Quimby válaszolt a tusványosi fellépésüket illető kritikákra. Mint ismert, a zenekar rajongói tömegesen fejezték ki csalódottságukat vagy épp felháborodásukat, amiért kedvenc együttesük elment Orbán Viktor házi fesztiváljára Tusnádfürdőre.

A zenekar egy zenei fesztiválra utazott Erdélybe, hogy nagy szívvel muzsikáljon az ott élő magyar embereknek. A napközbeni politikai programoktól elhatárolódunk. Cefetül rühelljük, ha bárki is a saját politikai meggyőződésének erősítésére használja a bandát. A közönség este 10 után a miénk. És míg a politikusok a sötétben a saját köreiket róják, mi együtt üvöltjük a medvékkel hogy "tetszik a zaj!" Sokról mondunk le, hogy függetlenek maradhassunk és ez a továbbiakban is így lesz. A vakságon meg nem keresünk fogást! Mert hogy nincsen az rajta. ;) "

Az idén 27. alkalommal megrendezett Tusványosi Szabadegyetem hosszú ideje az egyetlen, ebben a régióban található olyan fesztivál, ahol tízezres tömeg előtt lépnek fel magyarországi együttesek. Örültünk, hogy kritikus dalaink ellenére is meghívtak bennünket, elvállaltuk, fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk. Naivitásból, vagy jóhiszeműségből-e de beleléptünk a szarba, félreérthetővé váltunk, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csőbe lettünk húzva, mindenestre a vitaindító trollok és hamis betaggelések rendkívül furák és ezt még mi is vizsgáljuk.

Nem lennénk boldogok, ha vélemény azonos fesztiválok lennének csupán, mindegyiken megegyező gondolkodású ember tömeggel. Ha így gondolkoznánk, ugyanannak a képmutatásnak a hibájába esnénk, amitől mi magunk is besokallunk.

Az esti koncertekre, több mint 10 000-en váltottak naponta jegyet. Ezek az emberek bulizni jöttek, a délelőtti szabad egyetem programjai hagyományosan ingyenesek. Ezeken sok olyan politikai beszélgetés, előadás folyik, amiknek tartalmával a zenekar nem tud azonosulni.

Az elmúlt 25 év során a Quimby rengetegszer tett tanúbizonyságot arról, hogy a tolerancia, igazságosság, nemi- vallási- és faji előítéletektől mentes nyitott világ az, ami számára elfogadható. Bármiféle szegregáció, megkülönböztetés összeegyeztethetetlen az általa vallott elvekkel.

A zenekar a kezdetektől mindig megőrizte a függetlenségét és a jövőben sem szeretnénk semmilyen politikai képződmény szócsöve lenni.

Azoknak, akik részt vettek ezen a koncerten egyértelmű, hogy változatlanul ezen az úton járunk. Eddig számtalanszor megmutatta a banda, hogy ha kell akár vacak technikán, ramaty időben, kétséges minőségű produkciók között is rendes rock n' roll zenekarként, akár dacból is igazi odabaszós koncerteket ad. 25 év alatt a sikereket ezzel érte el és a következő 25-re is ezt tervezi.

A továbbiakban pedig a Quimby minden energiáját a dalszerzésnek, és koncertezésnek szenteli.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Veleda: Valóban, ez is egy nézőpont.
Ha jobban figyelünk, akkor észrevehetjük pl. azt a Szomszédokjulcsit, aki nem is oly régen még telitorokból szídta azt az Orbán-rendszert (lásd Heti Hetes), aminek most, miután a Bundipapa nyilván nem minimálbérért, de átcsábította a Tv2-höz, na annak ma oly nagy híve.
Van annyi pénz, amennyiért korpás a hajam vagy nem működik a cerka (Nemzetcsótánya kontra fickósító).
Vagy ahogy a régi mondás tartja: A lélek gyenge, de a gyomor erős.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@WF: Eszrevetel: Fleto nem verte szet az MaSzoP-ot, szembe ment sajat partjaval. A parton beluli szarkeverok es egyebek miatt ment szet. Fleto epp azt mondta nekik, hogy elege van abbol, amit a partja csinal.
Valahogy en is ugyanigy latom a partok dolgait, ahogy jomagad. A Fidesz + KDNP szemermetlenul lopja szet az orszagot, a szocik legalabb adtak a latszatra. A szervilis Jobbik kormanyzasaba jobb bele sem gondolni, a baloldal pedig - osszefogas hijjan - igencsak toketlen. Azt kene vegre belatni, hogy nem partok kellenenek, ahol kampanyra, stb. megy el az adofizetok penze, hanem mondjuk egy szakertoi kormany, akiknek rohadtul mindegy a kampany, a felesleges szajtepes, mert tudjak mit csinalnak es helyrerakhatnak az orszagot. A partok csak a rakfenei ennek az egesz rendszernek.
prime777
@Horizont: "Képzeld el meghívnak egy vacsorára ahol előtte cigányoznak, zsidóznak, náci jelszavakat skandálnak és azt mondanám mi a baj én csak enni jöttem! Nem. A nevemet adtam ahhoz ami ott volt."

Nem tudom ki ez az együttes,nem is érdekel,de itt írtad le a nagy igazságot.
Csak képzeljünk bele mi lenne abból ha Ákos menne el MSZP-s helyszínekre,mondjuk
Öszödre.és ott adna koncertet.
A fidesz buzik nem kicsit lennének ki.
Az meg a másik,hogy elvágná magát a pénzcsaptól is.:D
Ennyit erről.
WF
@sziha: Nehéz kérdés. Nem alkalmas a hely a részletekbe menő megvitatásra, de olykor az az érzésem, hogy az újkori demokrácia ideje lejárt. Sztem éppen az ultraliberális vadhajtások és a végsőkig korrumpálódott politikai elit miatt (ebbe a teljes európai politikai elitet beleértem, semmivel nem különbek mint honi politikusaink). Becsületes, elvhű, hazáját és választóit szolgáló politikust már nagyítóval sem találni (világszerte), az új generáció meg hamar hasonul az elődökhöz (hiszen aki a korpa közé keveredik...).
Az ultraliberalizmussal az a bajom, hogy a polkorrekt duma miatt a valós problémákat nemcsak nem nevezi nevén, de nem is kezeli, akik pedig rávilágítanának, azokat agresszíven és intoleránsan megbélyegzi és elnyomja, fenekestül fordítja fel a normális erkölcsi érzéken alapuló világrendet, így esély sincs a problémák megoldására.
Nem vagyok túl optimista. Vhogy a rendszerváltás idején jobbat vártam.
WF
@Horizont: Eddig is normális hangnemben írtam, még csak nem is fogalmaztam túl sarkosan.
A problémára te magad világítasz rá (hogy miért is vagyunk mi Abszurdisztán): Fletóék nem tudtak túl sokat lopni, mert erős kontroll volt a nyakukon. Mikor Orbánék szétosztották maguk között a földeket, amikor százmilliárdokat kiosztottak a manipulált közbeszerzéseken, és egyéb disznóságaikat megcsinálták miért nem mentek ki az emberek tüntetni? Pontosabban miért nem mentünk ki tüntetni (mert én sem mentem). Bezzeg a 20-ad rangú netadó miatt tízezrek vonultak az utcára.
Továbbra is amondó vagyok, h Q-ék nem orbánista propagandást nyomattak Tusványoson, hanem saját zenéjüket, szövegüket, ami szembe megy az orbáni értékrenddel. Miért ne tették volna?
mariaberta
Nem mi,Orbán és bandája. Azért büdös itt minden.
mariaberta
@nemjoezigy: De hát akkor még nem érezték a szarszagot, pedig akadt jócskán aki pottyantott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.