Eltévedt, majd kerítésrombolásba kezdett egy magyar kamionos az angliai Ellesmere Port-ban kedden dél körül – írja a 444.hu.

A DailyMail-en publikált videó szerint a szűk utcában manőverező sofőrnő magyarul kért segítséget a helyiektől, a

figyeljé' má', segítsél inkább, merre menjek?

formulával, amit sem a videózó, sem a kerítése pusztulását nyomon követő nő nem értett. A kamion a Waberer's céghez tartozik, aminek koordinátorát a sofőrnő értesítette az esetről.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

HakapesziM
Én 15 éve kamionos vagyok. Mindenki volt kezdő, én is, de ez nem is vezetési hiba inkább, hanem viselkedésbeli. Ha ilyen szűk a hely - annyira azért nem vészes hely, rosszabbak is vannak - akkor ki kell szállni, megtervezni a manővert, segítséget kérni.

Nagy gond, hogy sofőrhiány van, a Waberer's lasszóval fogja az embereit. Aki gyakorlott, nyelveket beszél, az már rég külföldi firmánál nyomja, mert Nyugaton még annyira sincs ember.

Az is gond, hogy pudingevőéknél sok tábla szöveges, biztos volt valami "No heavy vehicles", "No lorries" vagy hasonló odaírva, csak hát Gizi azt nem érti. Ugye, mint a kolléga, aki megbüntettek, mert azt hitte az van odaírva "parking free". Nem az volt, hanem "parking fee".

Meg aki mentést kért mikor lerobbant - még a GPS korszak előtt - na és hol vagy most? - kérdezte az "edzője".

- Mit tudom én, németben az autópályán.
- Jó, de a legtöbb parkolónak van valami neve, nézz körül, ki van az írva.
- Ja, oké, akkor a Willkommen - be gyertek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@volvós: De latod, TUDNAK MAGYARUL!!! ...:o))) Kulonben a kamionban a kar tenyleg sokkal nagyobb mint abban az avetos keritesben. A kerites tulajdonosanak nem kell rinyalni, meg kacsalabat is kap a keritesehez.
HakapesziM
Az a baj, hogy egy ilyen videó rendesen alakít a reputációnkon. Ilyenkor értem meg, hogy Nyugat - Európában miért bunkók gyakran a kamionosokkal sok helyütt. Nyugaton különben is általánosítanak, ami Bécstől keletre van az már nekik Balkán, és úgy is kezelnek minket, egykutya, román, bolgár, magyar, szlovák, szerb stb. Nagyon - nagyon kevesen tesznek különbséget, volt, hogy már bajban lévő lengyel kollégához kértek, hogy tolmácsoljak, mert a magyar biztos érti a lengyelt.

Csodálkoztak, hogy hát nem nagyon.

De senki ne gondolja, hogy Nyugaton nincsenek béna sofőrök. A németeknél minden második kocsi hátulján ott a felirat: Wir suchen Fahrer/Fahrerin. Tücsköt - bogarat felvesznek, rengeteg mostanság az orosz sofőr, de már találkoztam - nem hazudok - filippínó sofőrrel is német kocsin. Most majd biztos lesz sok szír is. Lesznek még problémák.

Felhígult a pálya, és így érthető, hogy mindenféle ember bekerül a szakmába, kalandorok, tönkrement vállalkozók, börtönviselt emberek, exkatonák a volt jugó országokból stb. Magam is ismertem informatikustól kezdve, exsportolón át, a szovjet Vörös Hadsereg egykori őrnagyától (!), afganisztáni veteránig mindenféle kollégát.
teuton
@HakapesziM: Na az elsö mondataid sokkal jobban ki kellene hangsulyoznod, mert nehany melymagyar azt hiszi -aki meg talan soha nem jart Nyugaton-, hogy a magyart europa kiralynak tekintik... Csak azt feletik el, hogy udvariassagbol szembe mast mondanak, mint 5 szemközt... Nekik valoban mindenki balkani, aki Becstöl keletre lakik, különösen a sok búnko viselkedesü miatt, akar turista, akar ott dolgozo. Tudok olxan környeket mondani Nemetorszagban, ahol 2-3000 magyar dolgozo el, de kb. 10%-nak mar megygült a baja a hatosagokkal garazdasag, alkohol, lopasok, eröszakos cselekmenyek, verekedesek es drogozas miatt. Csak erröl nem nagyon vannak hirek, bezzeg ha 1 menekült afgan vagy szir csinal valamit, az fel esz fujva. Ajanlanam a migransozoknak, hogy menjen mar el ilyen helyekre (Cloppenburg es környeke) es hallgassa meg, mit mondanak azt ottlakok...
fekete
Tiszta Hollywood! Kamionos no! Bisztosan drogoss volt mint a tobbi nyugati Kamionos!
Normalis nem eszt a szakmat u"zne'!.
HakapesziM
@teuton: Mondjuk jótól vársz migránspárti megnyilvánulást. Volt több ízben szerencsém hozzájuk, pl. Calais festői környékén és máshol. Volt szerencsém francia, olasz, belga, angol külvárosokban, ipari parkokban aludnom, láttam ezt - azt, tudnék mesélni.

Ez a fajta migránspolitika megöli Európát. Nagyon - nagyon sok baj lesz itt még, ez a véleményem. Sokan fognak még meghalni.
NaponTamas
@fekete: ettől a "bisztosan" "eszt" kombinációtól agyfaszt kapok. Nem akarok helyesírás huszár lenni,de mindennek van határa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.