A Livin' La Vida Loca szerzőjét, Desmond Child-ot kérte fel Orbán Viktor idei áprilisi washingtoni látogatásán, hogy írjon neki egy dalt 1956 emlékére.

A dal elkészült, és az Orbán-rezsim hetedik évében olyan Fidesz-közeli hírességek énekelnek benne "szabadságról", mint Sasvári Sándor, Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Vastag Csaba, Vastag Tamás,  Molnár Ferenc "Caramel", vagy Nagy Feró.

A nyomasztóan pátoszos dalhoz tartozó hivatalos klipben – Isten tudja, miért – állandóan Schmidt Máriát mutogatják. Jó szórakozást!

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Jó, hagyjuk már.

Bővebben pedig... Túl rövid az élet ahhoz, hogy egyfolytában '56-on, '48-on vagy akár a holokauszton, meg ki tudja még miken búsongjak. Akinek nem rövid, búsongjon persze, sírjon-jajgasson, és mondogassa, hogy de hát aki nem ostorozza magát a múlttal, annak a jövője sem lesz sikeres, csak hát ez nem így van. Tanulni kell a múltból, nem alátemetkezni, betakarózni vele. Itt meg ez megy folyamatosan. "Azért rossz most, mert régen is rossz volt" - ez Magyarország szlogenje, minden más csak cukormáz. Ja, nem, emlékév, bocs.

Emlékezzetek akkor, nosza, bár mire? Hogy aki "kizavarta" az oroszokat, az most lazán vissza is hívja két csomag szotyiért? Hát ez aztán kurva nagy vívmány, sírva röhög a világ összes emlékéve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Box Hill
@justhpeter: Az utódpárt MSZP-t kivéve.
Charles Fenyvesi írta a hvg.hu-n, 2006. április 7-i dátummal:

„…a(z amerikai) külügyminisztérium egyik befolyásos, Közép-Európával foglalkozó alkalmazottja elárulta, a szocialistákban inkább bíznak, azok ..’szeretnek egyetérteni velünk’. Jónéhány magasrangú, idősebb amerikai külügyér a szocialistákra utalva ’volt kommunistákról’ beszél, és megállapítja: ’a bűntudatukra még mindig lehet építeni’.”
silber13
@justhpeter: 11:15-re: Hát az igaz, hogy nem emelkedik Händel-i magasságokba, de egy gyermek Kodály színvonalának talán!
panellproli
Ezek mindent lealjasítanak. Kezdték a kokárdával, most folytatják 56-tal.Arról nem szól a fáma, hogy mennyi pénzért, és persze nem a magánvagyonából.A tisztelt "hírességek"/ meg szégyelljék magukat a nagy nyelvcsapásokért.
eugen4402
@Horizont: Köszi, legközelebb a francia sanzon lesz az alaptéma, körüljárjuk majd Gilbert Becaud-ot, Edit Piafot, és én szeretnék különös hangsúlyt szentelni Michel Legrand zenéjének...Bár Charles Aznavour-t is szeretném kissé kielemezni, vagy Mireille Mathieu-vel meghallgatni a La Palomát... :-)
justhpeter
@Horizont: Mert abban az időben - azaz nemrégen - még voltak igényes gólyák.
Mangu
Már ezt is kisajátították, tovább privatizál a FIDESZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.