Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája 2016-ban. Idén 43 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, amely méltónak bizonyult a megtisztelő címre. Szó Gellért salgótarjáni cukrász megvédte címét, mivel a tavalyi győztes tortát is ő készítette.

Forrás: anyanet.hu
Feltöltő: Lia791015
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A témában született írásom:

Úr-istenem már ekkor az igazodás

Kinevezték az ország tortáját

Ahogy azt tévesen mondani szokás nem vagyok édesszájú, pedig valójában csak a sütiket nem szeretem. Fagyi-félékből, pudingokból és csokikból, ha válogatós is vagyok, de szívesen csemegézek. Azonban a sütemények és a torták hidegen hagynak. Ennek megfelelően nem kísérem figyelemmel azt sem, hogy évről-évre kiválasztásra kerül Magyarország tortája. Így azt a hírt, hogy „2016-ban az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig az Áfonya hercegnő tortája lett.” sem nagyon nagy érdeklődéssel fogadtam.
Aztán véletlenül belefutottam a receptjükbe. Az még csak-csak, hogy a nemzeti büszkeségünk egyik gyöngyszemét mit tesz isten a fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) ihlette, ami mint ismert az erdélyi havasok jellegzetes gyümölcse, de hát kell a szavazat derék látvány-állampolgár nemzet-társinktól! =))
Igazából az a gondolat ragadott meg, hogy: „a győztes torta pedig nem csak színeiben szimbolizálja Magyarországot, de összetételében is innovatív, ugyanis a tökmag háromszor is megjelenik benne.”. Igen a tökmag!
Mindig is túlzásnak véltem, hogy Orbánékat a Rákosi érához hasonlítják, de meg kell mondjam kizártnak tartom, hogy abban az időben a nektarint preferálták volna! =)) Félreértések elkerülése végett idézem a „ őszibarack (Prunus persica)” szócikket, hogy „A sima héjú (nem molyhos) őszibarackot nektarin névvel különböztetjük meg, de nagyon sokan használják a ’kopasz barack’ elnevezést is.”
papa.49
Érteném az első helyet ha tökmag helyet szotyi lenne benne))))))))))))))))))
ila51
@papa.49: @papa.49: hova gondolsz ?...a héja
papa.49
@ila51: Nem a héja a bele, akkor még a kétfalábúfociőrült megkóstolná, csak az övét még ciánba is kéne mártani, hogy biztos legyen a hatás)))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.