Megállapodott a programdíjakról az RTL Klub, a TV2 és a UPC Magyarország, a szolgáltató ügyfelei a csatornák általános szerződési feltételeikben meghirdetett díjak feléért, bruttó 370 forintért érhetik el a két televízió műsorait – közölte a UPC Magyarország pénteken az MTI-vel.

A társaság felidézte, hogy TV2 Média Csoport és az RTL Magyarország július 1-től szedhet díjat műsoraiért, azonban a UPC kiemelte, hogy ügyfeleinek nem kell visszamenőlegesen megfizetniük a plusz díjat.

A két csatornáért fizetendő 370 forintos programdíj csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először.

A mostani áremelés a UPC hűségidős előfizetőit azonban nem érinti, amennyiben a későbbiekben érintené, arról az ügyfeleket időben tájékoztatja a társaság – közölték az MTI kérdésére.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kovács Gizella
Nekem a UPC a kábelre betette a spiler, izaura, meg még valami gagyit és megemelte
majdnem 800 forinttal július 1-től.
Aljas egy banda !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@verőce21: ne vigyorogj Kisherceg! Téged is összehozhat a végzeted egy nálad okosabb kütyüvel... :-)
verőce21
@Mézike: Összehozott, csak azt úgy nevezik feleség. :)
A tied melyik szolgáltató?
Mézike
@verőce21: naracom. de nem ő az okosabb hanem az új tévénk. :-)
Be se tudom, na jól van merem kapcsolni. Olyan okos hogy magától vált csatornát, + netet , tényleg csak rá gondolok, és már vált is!
Főlökött
"ügyfeleinek nem kell visszamenőlegesen megfizetniük a plusz díjat" :) Ezek aranyosak !

Nézzük csak, mit is ír a 2013. évi V. törvény, azaz a Polgári Törvénykönyv :

"6:78. § [Az általános szerződési feltétel szerződéses tartalommá válása]
(1) Az általános szerződési feltétel akkor válik a szerződés részévé, ha alkalmazója lehetővé tette, hogy a másik fél annak tartalmát a szerződéskötést megelőzően megismerje, és ha azt a másik fél elfogadta.
(2) Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely lényegesen eltér a jogszabályoktól vagy a szokásos szerződési gyakorlattól, kivéve, ha megfelel a felek között kialakult gyakorlatnak. Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről is, amely eltér a felek között korábban alkalmazott feltételtől.
(3) A (2) bekezdésben leírt feltétel akkor válik a szerződés részévé, ha azt a másik fél a külön tájékoztatást követően kifejezetten elfogadta.

6:79. § [Fogyasztóval szembeni többletkövetelés szerződéses tartalommá válása]
Az a feltétel, amely a vállalkozást a szerződés szerinti főkötelezettsége teljesítéséért járó ellenszolgáltatáson felül további pénzbeli követelésre jogosítja, akkor válik a szerződés részévé, ha azt a fogyasztó - külön tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta."

Tehát, ha a szolgáltató tájékoztat a módosulásról, s mint előfizető nem fogadom el, elzárkózom a módosítástól, sőt mondjuk nem kérem ezen két szolgáltatást - a módosítás fenntartása esetén, érdekes helyzetbe kerülnek a szolgáltatók. Mivel kötelezővé nem lehet tenni, továbbá a műsorkínálat két csatornával akkor csökken, így vagy biztosítanak két szabadon fogható csatornát, avagy csökkentik az előfizetői díjat :).
magyarbakancs
A pénz kiszedése a zsebedből.
Nem elég a reklám díjak?Még plusz fizessek ,hogy nézhessem a gagyi relativi sókat?
Celb-cölöp majmok mit alkotnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.