Az orosz főváros több étterme is felvette az étlapjára a nutriát. Burger és hot dog is készül a narancssárga fogú rágcsálóból – írja a nuus.hu.
Több étterem is étlapjára vette a rágcsálóból készült fogásokat. A mozgalom élharcosa a Krasnodar Bistro, és annak tulajdonosa, Takhir Kholikberdiev, aki Krasznodar városából származik, azon a vidéken pedig nem ismeretlen a nutria, amit most a fővárosiakkal is meg akar ismertetni.
Természetesen sokan még idegenkednek tőle, pedig több vélemény alapján is ízletes húsról van szó, amit gombócba és káposztalevélbe töltve is kínálnak, de készül belőle hamburger és hot dog is.
Az ára viszont nem gyenge, a nuus.hu-n kiderül, hogy érdemes-e váltani a klasszikus hamibról a hódpatkányhúsra.
.@lusta: Erre en is emlekszem, allitolag tenyleg finom volt, es sokan eltek meg a nutriatenyeszetbol. (Mondjuk en sohasem szerettem a szalkas szore miatt, nekem nem volt igazan "cicas" a szore...:o))))
A "hodpatkany" nevet is valami fontoskodo hulye talalhatta ki, mert szegenyke ragcsalo.