Mel Gilbson kapta a legjobb rendező díját szerdán az ausztrál filmakadémia díjátadó ceremóniáján, amelyen A fegyvertelen katona című második világháborús drámája a legjobb film elismerését vitte el.

Az este nagy győztesei között volt Andrew Garfield, aki A fegyvertelen katona főszerepéért a legjobb színész díját vehette át, Hugo Weaving pedig a legjobb férfi mellékszereplő trófeáját kapta a Gibson-filmben nyújtott játékáért.

A legjobb színésznő és női mellékszereplő díját a The Daughter című film sztárjainak, Odessa Youngnak és Miranda Ottónak ítélte oda az Ausztrál Film- és Televíziós Akadémia (AACTA). A 18 éves Odessa Young elmondta, hogy először vett részt díjátadó ceremónián.

Az abc.net.au hírportál beszámolója szerint Gibson, aki első díját kapta az ausztrál filmakadémiától, meghatottan mondott köszönetet Ausztráliának, ahol független filmje készült. A háború borzalmait ábrázoló dráma főhőse Desmond Doss, aki vallásos meggyőződése miatt megtagadta a fegyverviselést, de szanitécként sok katona életét mentette meg a fronton.

Gibson 13 kategóriában jelölt filmjének két forgatókönyvírója, Andrew Knight és Robert Schenkkan szintén megkapta az AACTA díját a Sydneyben rendezett ceremónián, így összesen öt trófeát zsebelt be az estén a produkció.

Paul Hogan az egyik legnagyobb elismerést, a Longford Lyell-díjat vehette át a filmakadémiától életműve megkoronázásaként. A Krokodil Dundee-filmek sztárja, akinek díját már korábban bejelentették, az ausztrál médiában elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy az Oscar-díjas Geoffrey Rush méltatta a ceremónián. Az életműdíjat tavaly Cate Blanchett, előtte Geoffrey Rush, Jack Thompson és a filmrendező Peter Weir is megkapta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.