"Ezúttal sírva, szépen / Forgok meg lelkemnek régi / Gyermekes életében: / Boldog új évet kivánok. " Vers a hétre 2017-ben is, Ady Endre gondolataival. Vers a hétre, a napra, az egész évre. Ki másnak a versével köszönthetném, köszönthetnénk az újévet, mint Ady Endréével? A költő, publicista, elbeszélő nagyszabású lírája forradalmasította a 20. század eleji magyar költészetet. Bevallva, vagy bevallatlanul máig (és a jövőben is) tartó hatással bír.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kedves Pro, hol voltal januar elsejen, amikor Petofi Sandor szuletesnapjara kellett volna emlekezni? Ady Endre is nagy kolto volt, gyonyoru verseket irt, de Petofi megiscsak szilveszter ejszakajan szuletett, nem???
Picit faziskesesben vagy...:o))))
pro
@karma1: Kedves karma1. Ha olvasod a Cultura.hu-t, akkor már biztos tudod, hogy az oldalon megemlékeztek Petőfiről is. Érdemes nyitott szemmel olvasni... :)
cultura.hu/kultura/anekdota-estere-aparol-testverek/
karma1
@pro: Koszi, de nem olvasom, mert vegesek a lehetosegeim idoben, de be fogom potolni...:o)))) (Lehet, hogy "rakapok" az oldalatokra,...:o))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.