Már 4200 megosztásnál jár az a videó, amit a Smoke & Charm autós közösség  Facebook-oldalára töltötte fel valaki – vette észre a lajk.hu.

Tanulságos, hogy a hó mellett még ki mindenkivel kell megküzdeniük a hómunkásoknak az utakon.

 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
@papa.49: Ha én vagyok a hókotrós, kapcsolok
egy hátramenetet, oszt teljes gázzal...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Kijött belőle a ,,kultúra,, ))))))))))
volvós
@papa.49: Ha én vagyok a hókotrós, kapcsolok
egy hátramenetet, oszt teljes gázzal...
papa.49
@volvós: Igazad van de az már ,,önbíráskodás,, mondjuk kicsit hátra aztán nem fér el a hókotró az autótól sajnos)))))))))))
nyanya001
A hatoseke kiesett a pofáján a tirpáknak.
volvós
@papa.49: 6:47

Na ja, én sem ugy gondoltam, hanem elétolok egy " lapáttal "
oszt ha tovább akar menni, elö a kislapátot...:-)))))
papa.49
@volvós: Az se rossz, de képzeld a ,,nagyfiút,, ha jön vele szembe a tolólap)))))))))))))
Szerintem összeszarta volna magát ott helyben))))))))))
sokanvagyunk
Olvasni mondjuk elképzelni sem tudom, de hallomásból tudja, neki úrvezetői jogsija van...
wagabund
nincs ebben semmi különös...jött a művezető, és adott egy szakszerű utasítást.
dr. prédikátor
Mibe fogadjunk hogy ez a barom rétinéger volt???Vagy olajszőke dán!!!
eugen4402
Mi lenne itt, ha 50-60 centis hó lepné be az országot..?
vanison
Lehet, hogy műszaki hiba, habár hókotróval elő sem fordulhat, ugye jószándékú hozzászólók? "Akadályozza a forgamlat" persze hogyne, főleg ha ott megy mögötte a főnöke te szerencsétlen.Megnézném, hogy ti hogy végzitek a munkátokat! Mi lenne 50-60 centis hónál? Csak akkor tudnád meg okostojás, ha nem húznának ki az árokból, és nem szórna egy hókotró sem. Tudod, mint a víz, észre sem vesszük hogy van, de ha elzárják már nyafogunk, vagy az áram...stb. Persze biztos "olvasott" hülyegyerek. Mindegyikben GPS van, szerinted nem veszik le a fejét, ha bemegy a telepre és nem tud elszámolni a megállással? Az állásával játszik. Kint szórás közben még enniük sem szabad, 12 óra, ha folyamatos a szórás.Az autósok soha nem találkoznak hókotróval, de amikor elakadnak, az első aki odamegy hozzájuk a sószós. Nem is beszélve arról, hogy vezetni sem tud a profi autós, nincs nála homok, meleg ruha, negyedig a tank, nyári gumi...ha ban van, azonnal: ezek a hitványak a mi pénzünkból vannak el és nem szórnak...
elnyomott
@vanison: - hát, igen, ha nem lenne hókotró, más lenne az élet.
De ott ahol van és van szervezés, ott szintén más az élet. Mint pl. Ausztriában, ahol hóeséskor is járhatók, sőt szárazak az utak. ;-)
A magyar meg csak örüljön, hogy egyáltalán él, igaz?
vanison
Igen, igen, ott teljesen más még a só összetétele is. Tudja, Tesco Tesco különbség. Ide mindenből csak a silány minőség érkezik. Szervezés? Itt már mindenki fél mindenkitől, tiszta politika az egész. Járművek felkészülve? Persze míg lefényképezi a kormányközeli média. Utána minden rendben, kezdődhet a tél. Egy riport készítésénél meg kellene kérdezni őket is. Talán név és arc nélkül nyilatkoznának, de lehet hogy még így sem mert be vannak fenyítve. Ezen az osztrák dolgon mi is gondolkoztunk. Szervezés, technológia, és politika is bejátszik a különbségbe.
wagabund
A finnek nagy humorzsákok...már vagy tíz éve betiltották a sózást(is), és a hókotrás is olyan, hogy tíz centire megemelt tolólappal kotorhatnak (ha nagyon vastag hónak méltóztatott esni)..ha tíz centi alatt esett hó, ki sem mennek a kotrók. ..ennek több oka van, nem részletezem. Érdekes a finnek tudják mi a teendő télen, hogy kell autózni a télre előkészített járművel. A finn ellenzék erre még soha nem tett panaszt.

..csak valamiért itt van kavarodás...

szerintem
eugen4402
@vanison: 19:45 Sajnálom, ha félreérthető volt a kommentem, egy árva szóval se akartam megbántani az úttisztítókat, minden tiszteletem az övék... Az 50-60 centis hó régi telekről jutott eszembe, amikor az előszoba ajtaját nem tudtam kinyitni hajnalban, mert a havat oda hordta éjjel a szél. Ja, és biciklivel jártam melózni, de sokszor lefulladtam a félméteres hóbuckákban...
elnyomott
@vanison: - meg a különbségbe az is belejátszik, hogy Ausztria Európában van, mi meg balkáni nép vagyunk.
justhpeter
@elnyomott: Ez már nem is a Balkán, hanem Észak-Hátsó-Ázsia.
papa.49
@justhpeter: És egy rétinéger származék uralkodik)))))))))))
Lepényleső
Apropó; Vannak hómunkások,vannak hóekék,csak valamiért az ekék felemelt állapotban száguldoznak az úttest felett, miközben a sózás fel sem merülhetett. A naftának mindig jó az ára,amit a gép el nem égetett?
Aki Én
Egyrészt megértem az emberek felháborodását, mert nálunk valamiért nehézkes a ,,váratlan" hó eltakarítása és ez brutális és életveszélyes káoszt szokott okozni, ami cseppet sem vicces.
Másrészt nem tudjuk mi az oka, hogy félreállt ez a hókotró.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a vérsuttyó stílusa, valami eget rengető. Talán még részeg is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.