Hatvanhárom évesen bűncselekmény áldozata lett a Lambada című egykori sláger brazil előadója, a Kaoma együttes énekese.

Loalwa Braz Vieira elszenesedett holttestére csütörtökön bukkantak rá egy kiégett autóban, Rio de Janeiro közelében, egy Saquarema nevű településen, nem messze az énekesnő lakásától. Néhány órával a haláleset felfedezése után a rendőrség letartóztatott három fiatal férfit, köztük az énekesnő panziójának recepciósát.

A 23 éves alkalmazott, Wallace de Puala Vieira önként jelentkezett a rendőrségen tanúként, ám hamar belezavarodott vallomásába, és végül beismerte, hogy két, 21 és 18 éves társával együtt ő ölte meg munkaadóját.

Mint kiderült, a három férfi betörési szándékkal ment a csütörtökre virradó éjjel a kis szállodába, amelyben vendégek híján egyedül az énekesnő tartózkodott. Mivel Loalwa Braz Vieira ellenállást tanúsított, a betörők bántalmazni kezdték, a nő a rúgásoktól és az ütlegeléstől eszméletét vesztette, a tettesek végül a saját autójába fektették, és elhajtottak a gépkocsival. Az autó azonban egy kilométer után lerobbant, ezért a bűnözők felgyújtották.

Loalwa Braz Vieira 1989-ben a Kaoma énekeseként vált világszerte ismertté. Lambada című számuk sok országban hetekig állt a slágerlisták élén. Az olyan stílusokat, mint a cumbia és a merengue, ötvöző szám, amely a Los Kjarkas nevű bolíviai zenekar Llorando se fue (Sírva távozott) című dalának feldolgozása, világszerte hódított a diszkókban.

A dal 15 millió példányban kelt el több mint 100 országban, és több mint 80-szor lett arany- vagy platinalemez lett. Loalwa Braz Vieira és együttese összesen 30 millió lemezt adott el.

Emlékül:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.