"Ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk... " Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Hymnus, a’ Magyar nép zivataros századaiból című költeményét, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett. Ennek emlékére január 22-én ünnepeljük A magyar kultúra napját.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...legtöbben még meg sem emlékeznek nemhogy ünnepeljenek.
Csizmás Kond
@Mézike: ...a magasabb hangokra eléggé be kellett húzza a nyakát...:)
Eladott Ország
"A Nememzeti Együttellopás Rendszerében sámándobos baromságával egy egész nemzetet hülyének néző Szőcs Gézuka, aki korábban a hírek szerint Nyírő József hamvait hurcolászta Erdélyben, bemutatta a közpénzmilliárdok innovatív elköltésének iskolapéldáját (itt és itt kiváló elemzések olvashatók Szőcs mellbevágó pénzpazarlásáról). Ám a legszebb mégiscsak az volt a történetben, hogy a sajtó jogos felvetéseire, hogy mégis mire tapsolt el raklapnyi pénzeket, nyomdafestéket nem tűrő módon ugatta le az újságírókat. Mert Gézuka ugyanúgy a törvényi kötelezettségek fölött áll, mint példaképe. Mindez nem csak azért érdekes, mert egy szereptévesztésben élő, magától elszállt, dilettáns gazember rendelkezik közpénzek milliárdjai és a magyar kultúra felett, aki ráadásul megsértődik, ha felelősségre vonják. Hanem mert az ilyen jellemtelen, szolgalelkű, L. Simon László ­féle opportunistákat jobbról előző Szőcs Gézák alakítják Magyarország imázsát Európában, a világban. Akik ugyanúgy képtelenek késsel­ villával enni, ugyanúgy hörögnek rögöfnek az asztal mellett, mint a fényestekintetű vezérük, és ugyanúgy alárendelték az általuk irányított szakterületeket a geciségnek, a tekintélyelvű, feltétel nélküli rezsimszolgálatnak. És lehet majd most is verdesni az asztalt, hogy ugyan ki az a névtelen balliberális Haslinger, aki nem is német, hanem osztrák, és aki nyilvánvalóan sorosista­ nihilista hatalmak kiszolgálója, de nem lehet az idők végezetéig ezzel elhárítani minden kritikát. Kétségtelen, hogy Szőcs egyedül is képes lesz kaviárt zabálni és bebaszni a magyar PEN Club 90. születésnapján, de ennek a nyilvános állásfoglalásnak az üzenete akkor is kesernyés, ha majd a szellemi honvédők elküldik az édes kurva anyjába a feladót. Szőcs Gézuka kulturális vakondtúrás és világítótorony, aki minden bizonnyal csak azért van pozícióban, és nem vonult vissza még mindig alkotói magányába, mert bírja az Orbán nevű feltétlen és határtalan bizalmát, legalább annyira kártékony eleme a magyar kultúra NER égisze...
Eladott Ország
Folytatás 13:42...alatt végbement lerombolásának, mint Fekete György vagy Kerényi Imre. A lista pedig tetszőlegesen folytatható holnap estig.
glorianna
@Eladott Ország: Ha van rá lehetőséged, próbáld kikérdezni Ara Kovács Attilát arról, mi történt az Ellenpontok kapcsán a nyolcvanas évek elején... Mi volt ott és akkor Szőcs Géza szerepe?
Csizmás Kond
@Mézike: ...a videon az énekes csaj...:)
Mézike
@Csizmás Kond: Tündérpofám!
A gitárjáték hogy tetszik? Mellesleg te vagy itt a második legjobb zeneértő, zenész, úgy hogy azt akartam kérdezni hogy : Valóban ilyen ritmusban van megkomponálva a himnusz?
Csak te nem értetted. Pedig nyilvánvaló hogy mit szerettem volna. :-)
Csizmás Kond
@Mézike: Soha semmiben nem szerettem ha azt a megszületett formájából kiforgatták, így ezt sem értékelem.
...sőt vannak dolgok amit amúgy sem szabad piszkálni...pl himnusz, imádság stb...de erre sokan fittyet-hánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.