Halottmosdatóként dolgozik New Yorkban Röhrig Géza, a Saul fia című Oscar-díjas film főszereplője.

Röhriggel Vujity Tvrtko készített interjút, amit a Facebookon tett közzé. Ebben mondta el a költő (mert Röhrig költőnek tartja magát, nem filmszínésznek, vagy filmsztárnak), hogy egy temetkezési vállalkozásnál dolgozik, halottak lemosdatása a feladata. 

Holttestenként 50-70 dollárt keres, és Tvrtko azon kérdésére, hogyha gazdag lenne, mihez kezdene, azt felelte: maradna ugyanennél a munkánál, számára ugyanis ez a megtisztulást jelenti.

Amikor egy műanyag zsákról lehúzod a cipzárt, és előtted van egy emberi test, a testet nem lehet vádolni semmiért. Ahogy egy újszülöttet meg kell mosni, úgy egy halottnak is jár ez

- mondta el Röhrig, aki szerint nem változott az élete a Saul fia sikerei után, pár azt elismerte, azóta több fogy a versesköteteiből.

Az 51 perces exkluzív interjút itt lehet megtekinteni:

 

(Vujity Tvrtko Facebook-oldala, Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez is egy munka, amit valakinek el kell végezni és ha még szívesen is csinálja csak elismerés illeti!!!
Jozefina
Ez is egy munka, amit valakinek el kell végezni és ha még szívesen is csinálja csak elismerés illeti!!!
csa-csa
mindkettőtökkel egyetértek! talán még érdekesnek is mondanám a legkülönbözőbb és korú testekkel való "foglalkozást". biztos hogy közben mindenféle találgatásokat, gondolatokat is kiválthat az emberből. miben halhatott meg, hogyan élt, milyen ember lehetett, hiányzik-e valakinek,stb..
vladimir putin
minalunk Oroszorszag, inszeminator allas a meno.
Eladott Ország
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140303_Ezert_ne_matass_mas_sliccenel_Bence
Ha itt dolgozna szociális területen, éhen dögölne. Pedig Rétvári ügyeletes keresztény seggszály mos óbégatja körbe a médiát, hogy elismerik a szociális terület dolgozóit a béremeléssel. Ő meg a semmiért kap havi 1 millát körül. Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.