A konzuli kinevezéshez ki kéne járni a szamárlétrát, de "Csiszár esetében ebből csak a szamár van meg" – szállt bele a műsorvezetőbe két lábbal a megszűnő Heti Hetes főszerkesztője, Ónodi György egy Indexnek adott interjúban.

Ónody még az ATV-től hívta át az akkor induló műsorhoz Csiszárt, aki azonban egy év után otthagyta a kedvelt esti beszólogatós-közéleti tévéshowt.

Én személyesen leutaztam hozzá Szigligetbe, hogy ne legyen hülye, ne b...a el élete legnagyobb lehetőségét. Egy megveszekedett értelmes hozzászólása nem volt a Heti Hetesben. Harmincas szókinccsel érkezett a rádióba, negyvenessel az ATV-be, és ötvenessel távozott a Heti Hetesből, de ezt az ötvenest nyilván felfejlesztették a mostani főkonzuli megbízatása miatt. Neki köszönheti az ország azt a szégyent, hogy Havas Henriket Tanár Úrnak hívják. Hát mitől? Mert tanított? Az ő esetében ez nem egy státusz, hanem egy rang, egy korona, ami Csiszár miatt ragadt rá. De nézd meg Havas bármelyik műsorát, csak magáról beszél. Én még ilyet nem b...tam

- fogalmazott, de egy másik konfliktust is felemlegetett a leendő főkonzullal kapcsolatban:

... valami olyasmit mondott nekem, hogy pofán fog verni. Na, ez az a pont, amit nem tűrök el, az ütésnek még csak a verbális megnyilvánulásától is undorodom. Végül nem ütött meg... Nem lehet húslevest csinálni döglegyekből, ahogy Csiszár Jenő sem lehet főkonzul

- szögezte le végezetül Ónody.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
A valamikori műegyetemi ,nemzetközi hírű egyetemi tanáraimat járatja le Havas akkor,amikor közibűk tolja a pofáját.Ugyanis ráadásul egyetemi tanárnak sejteti illetve állítja be magát,mert arra a szegedi egyetemre hivatkozik állandóan,amelyik helyet adott a tanfolyamának,ahol gyakorlatilag termet bérelt.Szeretném üzenni ennek a majomnak,hogy az Egyetemi Tanár a legmagasabb oktatói rang,a tanársegéd,az adjunktus és a docens után,hogy az egyéb elvárásokra ne utaljak,mert az már kínos lenne.Az Egyetemi Tanárt nevezzük általában Professzornak,akit mellékesen az államelnök nevez ki!!! Ezt a barmot ki nevezte ki,mesélje el egyszer???Ezek után az is szégyelje magát aki nyálasan letanárurazza ezt a bunkót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
na pont ezért fogja jól reprezentálni ártunkat és qurmányunkat!
wagabund
Ónody olyant mondott a két celebről, amit csak olyan mondhat, aki jól ismeri őket...
hát igen...úgy néz ki, alaposak az ismeretei...

nagyobb összegben fogadnék, hogy e három ember között elindul a sárdobálás...fogunk mi még sokkal szaftosabbat is olvasni...
Nessy
Nyugalom! Először lóvá teszik és akkor már semmi akadálya!
Gondoljuk Caligula lovára!
Edmond Dantes
A valamikori műegyetemi ,nemzetközi hírű egyetemi tanáraimat járatja le Havas akkor,amikor közibűk tolja a pofáját.Ugyanis ráadásul egyetemi tanárnak sejteti illetve állítja be magát,mert arra a szegedi egyetemre hivatkozik állandóan,amelyik helyet adott a tanfolyamának,ahol gyakorlatilag termet bérelt.Szeretném üzenni ennek a majomnak,hogy az Egyetemi Tanár a legmagasabb oktatói rang,a tanársegéd,az adjunktus és a docens után,hogy az egyéb elvárásokra ne utaljak,mert az már kínos lenne.Az Egyetemi Tanárt nevezzük általában Professzornak,akit mellékesen az államelnök nevez ki!!! Ezt a barmot ki nevezte ki,mesélje el egyszer???Ezek után az is szégyelje magát aki nyálasan letanárurazza ezt a bunkót.
wagabund
@Edmond Dantes: jó tíz éve még oktatónak vallotta magát...csakhát az idő múlása ugye... pár év, és rektor is volt...
bencemacska
@Edmond Dantes: Én emlékszem arra, hogy Jeszenszky Gézát anno nem nevezték ki egyetemi tanárnak, pedig külügyminiszter volt.
Pedig hol van a kettő egymáshoz!!!
coni
Havasról nehéz elképzelni, hogy valaha köze volt a média oktatásához. Ha az utcáról behívnának bárkit az jobban le tudna vezényelni egy ilyen beszélgetős műsort mert nem vágna mindenki szavába, hogy ezredszerre elmeséljen valami idétlen katona (stb..) történetet. A vendégeiről soha nem tudunk meg semmit, de az ő életrajzát kivűlről fújja minden ATV-s néző.
Igaz egyre kevesebben vannak, a Havas-Hajdú-Krizsó (plusz Norbi-Réka) sem tudja pótolni Fridit meg a Kálmánt.
justhpeter
@coni: Nem kellene Krizsót a Havassal egy lapon említeni, nem egy szint. Ahogy Friderikusz sem.
vukkocska
@coni: Nekem Krizsó Szilvia és műsora tetszik. De nem vagyunk egyformák. Szeretem a természetességét, azt, hogy figyel a partnerére, és nem előre megírt kérdéseket tesz fel, hanem a válaszokra reagál.
huKKK
@RonaGyuri: Csiszár egy jó képességû ember, alkalmas a feladatra.
Ne keverje össze az Orbán-kormánnyal kapcsolatos érzéseit (netán keserûségeit?) Csiszár értékelésébe.
Nem tesz önnek jót ez a finkelsteini besározós stílus, gondolkodásmód.
Szabaduljon meg tõle minél elõbb, mert beszûkíti a látásmódot.

@Edmond Dantes: Nem kell senkinek sem szégyellnie magát ha Havast letanárurazza.
Attól, hogy valaki nem szimpatikus, még lehet jó szakmailag.
Ott van szimpatikus embernek, tanárnak Levente Péter. Neki ugyan nincs képesítése mégis meghívott tanár két egyetemen.
Lehet a tanárúr becenév is. Engem pl. így szólítottak munkatársaim 84-88 között, mert egyik kollégámnak elmagyaráztam egy fizikával kapcsolatos dolgot.
F_Viktor
@huKKK: Irod:
"Csiszár egy jó képességû ember, alkalmas a feladatra. "

Neked a Gyozike es a Fekete Pako is alkalmas lenne a konzuli feladatra, ha orban nevezne ki oket!
huKKK
@wagabund: Ónody György 82 éves kora ellenére elég közönséges stílusban fogalmaz.
Az embernek olyan érzése van, mintha mérvadónak tartaná saját értékeléseit.
Valaki, aki megszokta, hogy ebben a világban a vetélytársak közt könyökléssel, sározással lehet mértékadóvá válni, elõrejutni.
Egy olyan ember benyomását kelti, aki úgy véli, mások kigúnyolása, leminõsítése árán szavahihetõvé lehet válni, ún. benfentes infók kiszivárogtatásával.
Tipikus komcsi 3/3-as stílus.
Bár nem tartom valószínûnek, hogy az aktájában rá nézve terhelõ adatokat lelnék, mert az aktív tagokról nem terít terhelõ dolgokat a szolgálat.
Természetesen lehet, hogy tévedek, de úgy tûnik, mintha Ó. György órája a hangulatjelentések, egyéb jelentgetések korszakában megállt volna.
Olyan akár a szolgálat egyik japán katonája, aki a szigetecskéjén ragadva nem lett értesítve arról, hogy a harc már régen véget ért...
karma1
@F_Viktor: Enekel hozza Kisgrofo,..."Mert a nezeseeeet meg a jarasaaaat...:23.16-ra
karma1
@huKKK: Elarulok neked egy edes titkot: azzal, hogy az ember idosodik, vagy eppen megoregszik, de mondjuk szerencsesen elkeruli az Alzheimer, a gondolatai, mondandoja pontosan olyan frissek maradnak, mint voltak, es a kifejezesi stilusan sem kell valtoztatnia. Onodi egyebkent egy nagyon jo fej, speciel a sotlan, fel- (de inkabb alulmuvelt) csiszarrol ne is beszeljunk.
havas egy bekepzelt, pokhendi, mindenkivel szemben lekezelo stilusu valaki, akinek mar szerintem a "tanar ur" megszolitas inkabb a gunyolasara szolgal, mint a statuszara.
Sajnalom a Heti Hetes megszuneset is, bar Jakso Laci "melto" utoda volt ennek a piti csiszarnak,.
huKKK
@F_Viktor: Nem tesz jót önnek sem ez finkelsteini stílus.
Úgy véli, hogy minden önnek unszimpatikus ember, unszimpatikus reakció sározandó?
Orbánnal kapcsolatos keserûségei nem teszik objektívvé, józanná az ítélõképességét.
Ne csapja be magát azzal, hogy elkezdi maga elõtt orbánfannak beállítani azokat, akik nem hajlandóak önnel együtt utálkozni, köpködni.
Egyre többen vannak, akik még ellenségeiket sem hajlandóak lealázni, legyalázni, mert hisznek abban, hogy nem koronáztatik meg az aki nem szabályszerûen küzd.
Ne legyen kisebbrendûségi komplexusa, ha nem tud zsigerbõl együtt gyûlölni másokkal, vagy egyel kevesebbet talál köpni.
Nem a mások sározása, nem a leköpések száma fejleszti a jellemet.
Családban sem elfogadható, ha valaki kizárólag a negatívumokat gyûjti, terjeszti hozzátartozóiról.
Fogja fel a nemzetet egy kiterjesztett családként.
Javaslom, hogy vélt, ill. valós ellenségeirõl keressen olyan dolgokat, amik szerethetõvé, felértékelhetõvé teszi õket az ön szemében.
Nincsen abszolút rossz ember, olyan, aki mindig gonosz motívumból követ el gonosz dolgokat.
Mindenkiben van jó.
Sokszor elég a jóság szikráit felfedezni, kimondani egy emberre/emberrõl és ez jobbá tudja tenni az adott embert, még akkor is, ha elõtte gonosz dolgokat tett.
Szerintem ebben a hazában sokakban él, dolgozik egy õsi, megosztó gyûlöletvezérelt kritikai szemlélet, ami a sértettségek, keserûségek táptalaján tenyészik.
Ezt ráadásul támogatja egy divatosnak, trendinek, modernnek vélt korszellem, amit én finkelsteini stílusnak nevezek.
Ne a divat mondja meg kik vagyunk, mit érezzünk, kit "kell" szeretnünk, kit "kell" gyûlölnünk.
verőce21
Csiszárt főkonzulnak? Ez már mindennek az alja.
huKKK
@karma1: Nem ismeri sem Havast, sem Csiszárt, sem Ónodyt TELJESEN.
Töredékesek az ismereteink egymásról 120 életév után is.
Ahogy õk sem ismerik saját magukat 100%-os pontossággal.
Tévedés az az elmélet, hogy egy ember azonos azzal a képpel amit láttat magából, ill. amit látunk belõle.
Sokan sajátítják el kifelé a jófejséget, minden erkölcsi megalapozottság hiányában.
Nyilván én is tudnék jófejnek tûnni, bárki elõtt ha ez volna az életcélom.
Ónody elõttem 2 mondata alapján leszerepelt (ideiglenesen, nem végleg), mert úgy lettem nevelve, hogy nem minõsítünk le senkit pár reakciója alapján véglegesen, amíg nem próbáltunk meg minden érvet megkeresni arra ami felminõsítheti.
Az, hogy valaki nem tud sziporkázni egy-két ember izlésének megfelelõen a hetihetesben, számomra nem elegendõ ok arra, hogy elvitassam emberi kvalitásait.
Ismerek tízszavas embereket is, akik jellemben felülmúlják a divatos sztárértelmiségieket.
Havas egészen más kifelé, mint befelé.
Nála ez a pökhendinek, lekezelõnek tûnõ stílus szerintem inkább az önvédelem egy speciális formája, egy páncél, amivel sérülékenységét védeni igyekszik.
Ha nyolcmilliárd ember egybehangzóan állítaná nekem, hogy Csiszár, Havas, Ónody, Jáksó silány minõségû emberek, akkor gyanakodni kezdenék a 8milliárd ember szavahihetõségében, és egyenként igyekezném meggyõzni õket arról, hogy nem tesz jót sem az életérzésüknek, sem a lelki egészségüknek, sem a józan ítélõképességüknek, ha ilyen súllyal foglalkoznak
egy ideiglenesen egzisztáló lény egyoldalú megvilágításával.
Nem venném komolyan a 8 milliárd ember véleményét, ha látnám, hogy nem is áll szándékukban keresni ugyanarra az emberre ugyanannyi pozitív észrevételt.
Ez itt egy aprócska kis fórum, ahol sokszor úgy nyilatkozunk, mintha ismernénk a másikat, holott önmagunkat sem ismerjük eléggé.
Töredékesek az ismereteink, de mégis sokan szeretnék a tudásuk hiányát magabiztosnak tûnõ álláspontként, mintegy közvéleményként elõadni.
Minél magabiztosabban állít valaki...
huKKK
@verőce21: Nem hiszem, hogy ez az ön önálló véleménye lenne.
Úgy tûnik, csupán átvette egy, vagy több ön által tisztelt, mérvadónak tartott neves személyiség álláspontját.

@Szeparepa2: Egyre jobban kezd bedõlni a saját propagandájának.
Ez a szemléletmód ártalmas az ön lelki egészségére.
A pszichoszomatikus tünetek megjelenésétõl óvnia kéne önmagát.
huKKK
00:51- rõl lemaradt:

... negatív dolgokat úgy, hogy eközben nem hajlandó más nézõpontból is megvizsgálni egy kérdést, azzal szemben fenntartásaim vannak.
Olyan korszakban élünk, ahol a korábbi sematikus gondolkodásnak leáldozik és a magabiztos tutik bukása is szaporodik
karma1
@huKKK: Kedves Csuklas ur! szeretnem, ha nem magazodna, mert ezen az oldalon altalaban mindenki tegezodik, meg az ellenfelek is - ha kerhetnem. Ezzel egyutt a tiszteletet mindenkinek meg kell adni, aki nekunk is megadja. Ez ugye egyszeru a mi kettonk eseteben.
Nagyon erdekes dolgokat vetettel fel az illeto uriemberekkel kapcsolatban - talan meg is fogadnek belole nehany dolgot.
DE: en igenis, mondhatok egyoldalu velemenyt a fenti uriemberekrol, mert ok azt, amit a TV-ben muvelnek, olyan sulyos penzekert teszik, hogy arrol az atlagembernek fogalma sem lehet. Vagyis: amit o csinal: makog, hebeg, habog, hazudozik a kepernyon, vagy eppenseggel pokhendiskedik, mint Havas Henrik, akkor en ennek a viselkedesnek az alapjan fogok roluk velemenyt mondani, mert ok NINCSENEK rakenyszeritve arra, hogy hebegjenek, makogjanak, pokhendiskedjenek az egesz orszagot lefedo musorokban, hanem az emberek az o valos enjuket szeretnek latni a kepernyon, vagyis pl. egy hibatlanul levezetett tv-musort, izgalmas riportot, nem mint pl. azt, hogy Jakso nem tud masrol megnyikkanni, mint a szexrol, Havas pedig a Heti Hetest egyszeruen a foldbe dongolte azzal, hogy ott mindenki hulye, mert o ezt vagy azt a dolgot mar tanitotta is az egyetemen, amit pl. egy resztvevo a vele tortent esetkent emliti. Ha valaki allandoan uberolni akarja a tobbieket, az bizony sulyos szemelyisegzavart takar, ahogy Te is emlitetted - de ne haragudj, az ilyen NE keruljon kepernyore, es ha lehet, NE oktassa a gyerekemet az egyetemen, mert lehet, hogy ez nem jo pelda egy serdulo fiatalnak.
Aki televizios egyeniseg, az legyen olyan, mint Vitray Tamas, Szepesi Gyorgy, vagy Szilagyi Janos, es adja a teljes tudasat, felkeszultseget, ha kell, a szemelyisegi jegyet is tegye ra az eloadasara, de a fent emlitett urak egyike sem szinesz, akinek mindig a gonoszt kell eljatszania a kepernyon.
Szerintem ne kerdezz meg 8 milliard embert, ez a 3 jomadar meg egy 1000 fo"s felmerest sem er meg.
verőce21
@huKKK: (01:02) Tévedsz kedves barátom!
Nekem már akkor is ez volt a véleményem Cs.J.-ről, a nemzet hernyójáról, amikor még mindenki másnak szerethető figura volt. Így végre örülök, hogy valaki kimondta ezt nagy nyilvánosság előtt is.

Egyébként én nem angol nyelvterületen születtem, hogy a sejpegő, bizonytalankodó, a felelősség elől oldalgó angol nyelvet fordítsam magyarra, ha ide beírok. Ilyen az "isn’t it”, amivel a megállapítást legtöbbször befejezik. Nem azt mondja az angol, hogy "That’s beautiful”, hanem "That’s beautiful, isn’t it”? …Magyarul ez így hangzana, "Ez szép, nemde?"... De a magyar soha nem mondja az állítása végén, hogy "nemde” Nem kér bátorítást és igazolást azért, mert mondott valamit. Hogy az tényleg szép, vagy "szerintem…”.
Az angol mindig megkérdezi a másikat, hogy azt önmaga tényleg úgy gondolja?
huKKK
@karma1: 09:36
Köszönöm a reakciót.
"... szeretnem, ha nem magazodna, mert ezen az oldalon altalaban mindenki tegezodik, meg az ellenfelek is - ha kerhetnem."
Nekem nem tetszik ez a tegezõ tradíció. Korlátozva érezném magam, ha muszáj lenne.
Remélem nem veszi sértésnek ha továbbra is magázom.

@verőce21: 18:11
"Nekem már akkor is ez volt a véleményem Cs.J.-ről
..."

Kár.
Veleda
Egy dolog piszkálja a csőrömet. Manapság egy lócsiszárból lehet diplomata+maximális fizetéssel és + juttatásokkal akkor van-e értelme 6 évig egyetemen tanulni és mellé letenni az illető ország nyelvéből a nyelvvizsgát+ még az angolt is, mert ugye az a diplomácia nyelve. Ma már nem fontos, Szijjártó megmondta, hogy ma már másképp értelmezzük a diplomáciai kinevezéseket.
Kérdem én egy futsall avagy futball elég mindehhez?
Kétségeim vannak, egyetemi felvételire készül az unokám, de csak 1 nyelven beszél, és floorballozik.Tessék mondani ez elég lesz ahhoz, hogy diplomata legyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.