A múlt héten derült ki, hogy A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast) egyik karaktere nyíltan meleg lesz. Az oroszok fontolóra vették a film betiltását, mivel Oroszországban törvény tiltja a homoszexualitás propagálását a kiskorúak körében, a meleg jelenet pedig szerintük természetesen ide tartozik.

A film oroszországi bemutatója eközben vészesek közeleg, így a kulturális minisztérium gyorsan döntött az ügyben: ma közleményt adott ki, amely szerint március 16-án változatlanul bemutatják Oroszországban A szépség és a szörnyeteget, de arra csakis 16 éven felüliek válthatnak majd jegyet.

 Pedig a produkcióban ennél "durvább" jelenetekre nem kell számítanunk:

A történetben egy nem hangsúlyos, de egyértelmű szál foglalkozik a homoszexualitás témájával, ami Gaston segédje, LeFou (Josh Gad) karaktere köré épül és nélkülöz bármilyen sokkoló jelenetet. Mindössze abban nyilvánul meg, hogy a figura bálványozza a példaképét.

A Belle-t megformáló Emma Watson oldalán a CG segítségével kidolgozott szörnyet Dan Stevens alakítja. A szépség és a szörnyeteg egy héttel az amerikai és az orosz bemutató után, március 23-án fog megérkezni a magyar mozikba.

(Deadline)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.