„Eszembe nem jutna állami támogatást kérni” – mondta Zorán a Magyar Narancsnak adott interjújában. A lap arról kérdezte a zenészt, hogy fel sem merült benne, hogy számos zenésztársához hasonlóan pénzt kérjen egy koncert megrendezésére.

Úgy vélem, az kérjen ilyenre plusztámogatást, akinek van is erkölcsi alapja. Nekem nincs. Nálam mindig arra ment ki a játék, hogy jöjjön annyi ember, hogy a belépők ára fedezze a koncert költségvetését. Ez ilyen egyszerű, soha eszembe nem jutna állami támogatást kérni, vagy hogy pályázzak ilyen pénzekre

- szögezte le Zorán, aki nemrég ünnepelte 75. születésnapját.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Tökéletesen egyetértek Zoránnal!!!
Az is rettenetesen irritál, mikor sokan (a népszerű zenészekre és szinészekre gondolok) azon siránkoznak, hogy 30-40 ezer Ft. nyugdíjat kapnak! Jaaaaaaaaaa, akkor kellett volna gondolni a jövőre, mikor futott a szekér!!!
ágimami
Tökéletesen egyetértek Zoránnal!!!
Az is rettenetesen irritál, mikor sokan (a népszerű zenészekre és szinészekre gondolok) azon siránkoznak, hogy 30-40 ezer Ft. nyugdíjat kapnak! Jaaaaaaaaaa, akkor kellett volna gondolni a jövőre, mikor futott a szekér!!!
Eladott Ország
@ágimami: Az igaz, de az akkori időben a zenészek még nem tudhatták, hogy mindig szocialista nyugdíjrendszer lesz. Meg a fellépti díjak is nagyságrendekkel alacsonyabb volt mint napjainkban. Nem beszélve a mai tévés celebek fellépti díjáról és a nyugdíjplafon eltörléséről. Mindenki egyen nyugdíjra számított.
ágimami
@Eladott Ország: Ez igaz, hogy más nyugdíjrendszer volt régen, szerintem ha kicsit jobban osztották volna be a gázsijukat, nem kerültek volna most ekkora bajba! Sok művészt lehetne sorolni, aki így tett! Itt van élő példaként Zorán, akit nagyra tartok!!!
vonotok
Lehet, hogy nagyot tévedek akkor bocsánatot kérek a művészektől.
De annak idején amikor még robogót alattuk a szekér és egyik hakniból a másikba zuhantak és dőlt a lé, soha, de soha nem gondoltak arra, hogy egyszer, ha megérik azt az időt amikor már nem kel a zenéjük, valamiből élni és kéne.
Az aki minimál béren dolgozott 15 évet és kap most 60-68 ezer nyugdíjat az mért nem sírja tele Viktor zsebét???
Talán mert van gerince??,
verőce21
Minden disc jockey, tánciskola, mulatók, bárok, koktélhajók, stb. zenei jogdíjat fizetnek egy kiadói alapba, amelyből a zenész előadók havonta jogdíjat kapnak. Zalatnay Cini pl. 100.000.- Ft-ot kap onnan havonta, saját bevallása szerint, a nyugdíján felül. Pedig nem zeneszerző és nem is a legjobban díjazottak közül való.
Ezt mindig elfelejtik megírni a "művésznyugdíjasok”-ról. Korda Gyuri bá’ bezzeg még soha nem panaszkodott a 28.000.- Ft nyugdíja miatt.
Egy koncert megrendezése miatt pedig a koncertszervezőnek, vagy menedzsernek kell fájjon a feje. Az előadó fix gázsis ott is, akármilyen a bevétel.
egyvandor
Zoránt e nélkül is művésznek tartottam műfajában és tökéletesen igaza van. Szerintem a hatalomhoz dörgölőzők elveszítik az utat és legyenek bár ígéretes tehetség soha nem fognak az önállóságukra támaszkodó, emberi értékek mellett kiálló művészek szintjére jutni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.