A Bogányi-zongoráért Pécsen korábban közadakozás indult. 2,3 millió forint gyűlt össze. A nagyobbik típusú, csaknem 108 millió forintos Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt fideszes polgármester egy pécsi sajtótájékoztatón. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter keddi bejelentését felidézve Hoppál Péter elmondta, hogy 7 magyar és 3 külföldi intézményben helyezik el azt a 10 Bogányi-zongorát, amit a magyar állam korábban megvásárolt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Aki a kisebbet nem becsüli a nagyot nem érdemli

Hoppá(l), s kik kaptak kisebbet

A derék MTI számolt be róla, hogy „A nagyobbik típusú, csaknem 108 millió forintos Bogányi-zongorával gazdagodik a pécsi Kodály Központ – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Páva Zsolt fideszes polgármester egy pécsi sajtótájékoztatón.”. Az egy dolog, hogy sokan, én is – na ja olyan vagyok mint a TSZ földje: műveletlen =)) – csak ebből a félmondatból tudtam meg, hogy két méretben is gyártják. Még az is, hogy (semmi köze a dolognak az államtitkár pécsi kötöttségéhez) a derék államtitkár szerint: „a „Magyarország legjobb akusztikájú koncertterme” minősítéssel rendelkező Kodály Központ többek között márkájával, külföldi elismertségével érdemelte ki a Bogányi-zongorát.”
Azonban arra azért kíváncsi lennék – az árból és a vallott összegből, a megoszlásra leget következtetni, ha és amennyiben nem firkászok számolták ki =)) -, hogy kik kaptak a nagyobbakból és kiknek kellett megelégedni a kisebbel! =))
Bocs, de meg kell jegyezzem, hogy a derék pécsiek közadakozásból finanszírozták a vételárat, na jó annak egy részét, na jó nem egészen 2, azaz kettő százalékát! =))
quadrocopter
Mi a f@szom ez a zongoramánia? Pedig nem is Nemzethy Hangszer. A zongora, meg a sámándob érdekes atrakciókra lehet képes!
lampa laz
Hát kérem, ha ez a "korcs" külsővel rendelkező zongora olyan szenzációs hangszer lenne akkor arról szólnának a hiradások, h nem győzik kielégíteni a megrendeléseket, mert a nemzet legfőbb exportcikkévé vált. Ezzel szembe itthon osztogatják "szépen hangolt" összegekèrt egymás között, h saját zsebüket tömhessék ezzel is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.