Úgy tűnik, mégis van valami, ami beláthatatlan ideig összekötheti a válás útján lévő celebpárost.

A Színes Ász írja, hogy mivel Hajdú és Sarka 2008-ban egyházi esküvőt is tartottak, melyen sírig tartó fogadalmat tettek egymásnak, ezért az április 13-án esedékes válóperükön csak a polgári házasságukat bonthatják fel, az egyházi semmissé tételéhez a pápa közbeavatkozására van szükség.

Kiderült, miért nem válhat el Sarka Kata és Hajdú Péter

A lap egy teológust is megszólaltatott, aki szerint ha a pár egyik tagja újra házasodni szeretne majd az egyház színe előtt, bizonyítania kell, hogy egyedülálló, és ha volt korábban az egyház által szentesített házassága, annak felbontását külön kell kérni.

Ezt az egyházmegyei, illetve érseki bíróság mondhatja ki, ezen bíróságok elé pedig a pápa utalja az ügyeket. Az egyházi házasságkötés felbontását komoly megfontolások és alapos vizsgálatok előzik meg, a teológus szerint évekig eltarthat egy ilyen eljárás.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Marhaság úgy ahogy van. Ezeket az egyházi edküvőket csak rongyrázásból tartják, amúgy szrnak bele az egészbe. Hány celebházasság jött és ment, a válásnál senkit nem érdekelt, meg nem is fog. Ha komolyan venné magát az egyház sokan be sem tehetnék a lábukat megesküdni a templomba, mert régen ezt szigorú erkölcsi szabályhoz kötötték, ma viszont az anyagiak ezt is felül írják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Marhaság úgy ahogy van. Ezeket az egyházi edküvőket csak rongyrázásból tartják, amúgy szrnak bele az egészbe. Hány celebházasság jött és ment, a válásnál senkit nem érdekelt, meg nem is fog. Ha komolyan venné magát az egyház sokan be sem tehetnék a lábukat megesküdni a templomba, mert régen ezt szigorú erkölcsi szabályhoz kötötték, ma viszont az anyagiak ezt is felül írják.
micfild
@lampa laz: Esküvő a Mátyás templomban.. az aztán a valami.. Ország -Világ lássa mennyi pénzünk van..
Egyébként carunk az esküre...
Maximálisan egyetértek...
Nekünk nem volt egyházi esküvőnk... nem gyakorolunk semmiféle vallást.. 26 éve együtt vagyunk
Ismerettségi körben mindenki elvált akinek egyházi esküvője volt.. és egy vált el akinek nem volt. mi vagyunk kevesebben.
nezelodo
@lampa laz: "A lap egy teológust is megszólaltatott" Szegény teológus nem ismeri a főnökeit, meg az általuk követett gyakorlatot! Egy most is regnáló fideszes polgi háromszor fogadott örök hűséget gyors egymásutánban a jelenleg is regnáló politikai kurzusok alatt három asszonyának. Mivel a helyi Istenszolga, kiváló egyházi és fideszes pedigrével is megtagadta a második és harmadik szent frigyet, illetve annak megáldását. Szorult is érte szerencsétlen, ráment az egészsége és a hivatala, a püspöke ezért maga vállalta kétszer is a szertartást, és a megismételt hitvallását a hazai istene, Orbán előtt.
Aztán az anyaszentegyház csodálkozik, hogy a hívek egy része eszmél, és azt vallja, nincs szüksége ilyen összekötő kapocsra, mint az egyházi vezetői, közte és Isten között, a hitével maga is megtalálhatja Istenét, nélkülük is, ha hívő.
szaboria1
Nem az számít milyen az esküvő. A nagy csinnadattal tartott esküvők sokszor nem örök életűek. Mi is egy szűk körben polgári esküvőt tartottunk lassan 50 év.
Veleda
Fölösleges procedúra az egész egyházi válóper. Ami a törvényes, az az állami esküvő. Az egyházi amúgy is csak a rongyrázás része volt.
Cicamama55
Ez a nő sokkal rosszabb, mint a férje! Hírt csináltat a nagy semmiből is, csak hogy a fényképe megjelenhessen naponta! Belehalna, ha nem vigyoroghatna itt folyamatosan a képünkbe! Szegény gyermekei...
Veleda
@Cicamama55: Az a kis ridikülöcske amit szorongat, egy Yves Saint Laurent márka, ez nekem 1 havi nyugdíjam. Talán:)) Ne gondold, hogy irígylem, úgysem tudnám hova hordani:))
csak azon mosolygok, hogy a monogram jól látható:)))))))
picike1
amig az egyházitól el nem válik addig nem házasoshat ujra !
Cicamama55
@Veleda: Lehet hogy reklámozásból tengeti az életét...Világ életében dolgos nő volt! :)
papa.49
@Veleda: Nem hinném hogy félmilliós a nyugdíjad...
szaboria1
@Veleda: Az a kis mütyür retikül potom 100000.-ft felül van.
dodóka
@Veleda: nincsen törvényes állami esküvő, csak törvényes házasság...
lampa laz
@Veleda: 10:39-re, a szütyő ára egész pontosan, 267.569,- Ft, mondjuk az én nyugdíjam értékére annyira vigyáz a fidesz, h ezt az öszeget soha sem fogja elérni az biztos.
Veleda
@lampa laz: @papa.49: Szütyő kérdésben nem vagyok eléggé tájékozott, még nem volt rá szükségem, hogy az árának utána nézzek.:)) Mert minek is?Ahova én járok, nos abban a közegben nem villognak a nők ezzel a márkával!
lampa laz
@Veleda: elárulom Neked, h én is a gugli segítségével lettem ilyen tájékozott. A ridikül készletemet a turikból szoktam (más egyéb mellett) kifötörni kilóra, elég jó márkákat lehet ott is beszerezni rém olcsón. Nem is értem ezeket a buggyant celebeket miért dobnak ki olyan sok pénzt ezekért a kacatokért.
Veleda
@lampa laz: Én dettó. Szégyeljem? nem szégyenlem.!! Szégyenkezzen az, aki/akik ennyi nyugdíjjal honorálják a 40 éves pályafutásomat.
papa.49
@Veleda: @lampa laz: Ahogy írtátok, az szégyelje de nagyon magát...
A szűtyő vonatkozásában volt itt több féle ár a nehézség se tudja pont mibe kerül,. de mivel a cölöpök használják az árát általában megszorozzák hárommal, mert úgy még jobban veszik...
Yoda69
@lampa laz: Roggyant tonyo is valami hasonlo szutyovel jar, bar ha jol emlekszem az fel milla koruli arat taksalt.
Yoda69
@papa.49: A kinai piacon viszont mar 4999 forintert is kapsz tokeletes utanzatot. Meg igazolast is adnak hogy ez egy eredeti utanzat :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.