Az állami média szerint 50 milliós csalással vádolják, az MTI 40 millió forintról ír.

50 millió forintos költségvetési csalással vádolja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Gáspár Győzőt – értesült a Hirado.hu.

Az MTI híre szerint negyvenmillió forintos csalással gyanúsítanak egy Nógrád megyei testvérpárt és még három embert. A pénzügyi nyomozók több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat.

Kovács Dorina, a NAV szóvivője közölte: a testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amelyeket aztán strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül pedig a járművek többségét nagy haszonnal eladták.

A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal az áfafizetés elkerülése volt – tette hozzá.

Tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. A testvérpár idősebb tagja emellett a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntette miatt is felelnie kell.

A testvéreket és a cégek ügyvezetőit költségvetési csalás gyanújával hallgatták ki a pénzügyi nyomozók. Az akcióban lefoglaltak két luxusautót több mint ötvenmillió forint értékben, csaknem hárommillió forint készpénzt és egy széfnyi arany ékszert, hogy az okozott kár megtérüljön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.