Hálás azoknak, akik rábeszélték a nagy útra, Lilu ugyanis tele energiával és lelkileg feltöltődve érkezett vissza az Everest Expedícióról.

Az RTL Klub műsorvezetője a Blikknek elárulta, a kint töltött idő alatt annyi élmény érte, hogy hetekig tart majd, míg feldolgozza azokat.

Már a repülőút is ijesztő volt Luklába a 16 fős gépen, amelyet minden hegygerincnél megdobott az áramlat. A repülőtér pedig a világ legveszélyesebbje, egy 250 méteres leszállópálya az egész, amelynek egyik vége egy sziklafal, a másik pedig szakadék. De büszke vagyok arra, hogy nem én sikítottam a leghangosabban.

Mint ismert, Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók március 27-én vágtak neki a Mount Everestnek, a 8848 méteres csúcsra oxigénpalack nélkül akarnak feljutni.

Az első szakaszhoz több hazai híresség is csatlakozott, Lilu mellett Badár Sándor, Geszti Péter és Száraz Dénes kísérte a sportembereket. Lilu jól bírta a túrát, igaz, egy serpának egyszer rá kellett szólnia, hogy jobban vigyázzon a légzésére, mert különben rosszul lesz.

Ötezer méterig jutott fel Lilu a Mount Everesten

A túrára vállalkozó hírességeket szakavatott serpák készítették fel.

Volt egy nehéz szakaszunk, tíz órát tartott az aznapi trekkingtúra, 1000 méteres szintkülönbséggel. A serpák előtte tartottak egy képzést, hogy mire kell figyelnünk, de egyszer menet közben is figyelmeztettek, hogy ne beszélgessek, hanem koncentráljak az egyenletes légzésre

– mesélte a tévés, aki nem a csúcsot támadta: a hazai hírességek csak az 5344 méteres magasságban fekvő alaptáborig tartottak a magyar hegymászókkal, ám számukra az is embert próbáló feladat volt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
és ő is mások költségén (és adómentesen) kirándult mint a mamája szokott?
Főlökött
4000-4500 m-ig nincs gond.5344 méteres magasság ahol az alaptábor van, még elviselhető, de megviseli a szervezetet, aki nem szokott ezen légritkább térhez. A hegymászóknak viszont ez a szoktatási magasság, itt készülnek a szervezet átállására-kevesebb oxigénre és a csúcsra feljutás előkészületeinek véghezvitelére.
8848 méterre, oxigénpalack nélkül feltipegni viszont, emberi szervezetet igencsak megpróbáló feladat. Oxigén hiányos környezet és a szervezet is folyamatosan leépül, tehát huzamosabb ideig nem jó ott lenni, mert káros annak a szervezetnek, mely ehhez nem szokott hozzá.
A serpák ott születtek, ott élnek, hozzászokott szervezetük ezen viszonyokhoz. Nem is tudom, melyik viccben olvastam, hogy míg a túrázók rosszul lettek, a serpa leguggolt bagózni egyet :)
Főlökött
ui.: Lilut pedig nem minősítem, személyeskedés nem a világom. Megtette Ő azt, saját maga :
videa.hu/videok/vicces/lilu-baki-XgLdA6MAKbB4SfI3

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.