Hosszú évek után először prémiumfizetésre számíthatnak a nyugdíjasok, a választások előtt több tízezer forintot is kaphatnak - számolta ki a Blikk. Idén a gazdasági növekedés várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, amely az egyik törvényi feltétele a nyugdíjprémiumnak - írta a Blikk. A lappal a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, hogy idén 4,1 százalékos, jövőre pedig 4,3 százalékos GDP-növekedéssel számolnak, így idén és jövőre is számíthatnak pluszpénzre a nyugdíjasok, annál is inkább, mert a másik feltétel, a költségvetési ­hiánycél is teljesülni fog.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Peller Anikó: menj ki a piacra, de előtte beszélgess egy nyugdíjassal és rájössz, hogy az a 2,6% is fényévekre van a vakóságtól, de ha az un. nyugdíjas kosárt nézed komolyabb csillagászati egységeket kell választani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@Peller Anikó: bocs de olvasd el még egyszer, arról írtam, hogy nem csak a hivatalos állítások, de még a cikk írója utánajárása is komplett hazugság! =))
Peller Anikó
@RonaGyuri: jó, de konkrétan az érdekelne pontosan, adatszerűen mi és mekkora lehet a hazugság eszmei értéke. Tehát pontosan (?) mennyit lopnak el a nyuggerektől a saját törvénykezésükhöz képest, évente vagy a múlt évben és mit hazudnak az idei évre?

Mert az, hogy hazudnak azt világos.
RonaGyuri
@Peller Anikó: menj ki a piacra, de előtte beszélgess egy nyugdíjassal és rájössz, hogy az a 2,6% is fényévekre van a vakóságtól, de ha az un. nyugdíjas kosárt nézed komolyabb csillagászati egységeket kell választani!
Eladott Ország
24per7.info/szabad-a-gazda-lazar-igeri-nem-lesz-valasztasi-koltsegvetes-mar-van/
SZABAD A GAZDA! – LÁZÁR ÍGÉRI, NEM LESZ VÁLASZTÁSI KÖLTSÉGVETÉS – MÁR VAN!
Lázár – majdnem – minden-miniszter megígérte, hogy annak ellenére, hogy 2018 választási év, ezt a költségvetés nem sínyli meg, nem fordít a Fidesz külön pénzt saját maga reklámozására. Mindezt ugyanazzal a rezzenetlen- pofátlan- arccal tette, mint a többi, nem éppen igaz bejelentését. A választások után meg, mondjam, vagy mutassam.
Nessy
Ez várható! Jön a választás, meg kell szédíteni a nyuggereket! A nyomor nagy úr. A tizezres Böske utalványért a templomban imádkoztak Orbánért, mintha a saját pénzéből adott volna. Pedig azzal is a haverok jártak jól, mert pont a duplájába került, mintha a nyugdíjjal küldtek volna tízezer forint pluszt. Logikusan végig gondolva, ebben az esetben majd a dupláját kaphatták volna a költségvetésből.
Pártunk és kormányunk úgy ígérget, és várja a hálás szavazatokat, mintha a saját pénzét osztaná.
Eladott Ország
Változik idén is a statisztikai hivatal inflációs fogyasztói kosarának tartalma. Néhány termék, szolgáltatás kikopik belőle, helyettük újakat vizsgálnak a szakemberek. A módosításra évente csak egyszer nyílik lehetőség, ezért a még el sem fogadott Budapest matrica, vagyis a dugódíj is szerepel a listán, hogy ha valóban megszületik, már lehessen számolni vele a fogyasztói árindex kiszámításakor. S hogy mit keres az idei kosárban a 2-6 kilowattos hangszóró, a relaxáló gyógymasszázs, az elektromos fogkefe, valamint az 1 terabyte-os külső merevlemez azt csak a Jóisten, meg a csúti cigány tudja. A még nem létező budapesti dugódíj is bekerült a statisztikai hivatal inflációs fogyasztói kosarába, igaz, egyelőre nem valószínű, hogy nagyot lendítene a pénzromlás tempóján. Lehetőség szerint úgy alakítják az összetételt, hogy minnél inkább leszoritsák az inflációs számot.Erre azért is szükség van,hogy bizonygatni lehessen a gazdaság "JÓ?" teljesítését és az inflációhoz kötött tevékenységet (nyug díj emelés) szabályozzák és alacsony színten tudják tartani.Azért van egy úgy nevezett maginfláció is csak erről keveset hallani.A nyugdíjnál ez lenne a mér
vadó és a nyugdíjas kosár.Ezeket azonban úgy állítják össze,hogy nekik kedvezzen. Ez a statisztikai mahináció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.