Egyre többen mondanak fel a Vígszínház társulatából, az évad végével közel 25 munkatárs távozik az Eszenyi Enikő vezette teátrum kötelékéből.

A sort Stohl András kezdte, őt több színész, köztük Lengyel Tamás, Kerekes József, Bata Éva követte, ám ez nem minden! A társulat ismert tagjai mellett közel egy tucatnyi háttérmunkás is máshol keresi a boldogulást, felmondott például a gazdasági igazgató és Eszenyi Enikő személyi titkára is. Mivel a budapesti színházi világban több új játszóhely is nyílt az utóbbi hetekben, több pedig hamarosan nyitja meg a kapuit, egyre több lehetőség nyílik háttérmunkásoknak, a díszleteseknek, a hang- és fénytechnikusoknak is, ráadásul gyakran magasabb fizetésért.

„A színészek esetében is probléma az alacsony fizetés, a sorozatok, a tévés produkciók sokkal többet fizetnek. Ráadásul a Vígben nehéz egyeztetni is, nagyon szigorú intézményvezetés, így nehéz két dolgot egyszerre csinálni, így választani kell: vagy a nagy presztízsű Vígszínház, vagy a jobban fizető munka – mesélte az egyik kolléga arról, hogy a színészek miért távoznak, de hozzátette: a háttérmunkásoknak is elsősorban a pénz, illetve annak hiánya a legnagyobb motiváló erő.”

Két, a Vígszínházat elhagyó színész, Járó Zsuzsa és Mészáros Máté azonban másról is beszélt. Megerősítették Kovács Patrícia, egykori víges színésznő korábbi állításait, hogy Eszenyi Enikő nem bízik eléggé a színészekben és nem ad nekik lehetőséget arra, hogy a szakmai határaikat feszegessék.

- írja a Blikk.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nagyon kedvelem Krizsó Szilvia műsorát az ATV-ben. Egy februári adásának vendége volt Eszenyi Enikő. Addig sem voltam elragadtatva a színésznőtől, de a műsor közel egy órája alatt sikerült belőle emberileg is teljesen kiábrándulnom. Még akkor gondoltam is rá, hogy milyen nehéz is lehet egy ilyen egoista, hóbortos nővel együtt dolgozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@silber13: ...és egy kicsit sem hisztis ?
silber13
@Csizmás Kond: Amíg ott laktak, nem volt, mert az apja Lajos bácsi egy pillanat alatt lerendezte. A pesti életéről nem tudok sokat.
Csizmás Kond
@silber13: Nekem az a véleményem, már amennyit láttam belőle a színpadon meg a vásznon, hogy nagyon mesterséges a tehetsége...vagyis csak a tanultakat tudja előadni de beleélni nem megy neki...ugyértve nem természetes a játéka.
silber13
@Csizmás Kond: Ezt nem tudom megítélni.
Csizmás Kond
@silber13: ...igazából én sem...csak nekem úgy tűnik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.