Az Index szerint még pénteken rendőrök jelentek meg a gödi Topházban.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője ezt azzal indokolta, hogy

ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az MDAC nevű betegjogi civil szervezet derítette ki, hogy a mintegy 200 mentális beteget ápoló gödi otthonban iszonyatosak a körülmények: házilag barkácsolt kényszerzubbonyba vagy fémrácsos ágyakba zárják a betegeket, de a jogvédők az éheztetés, alultápláltság nyomaival és kezeletlen nyílt sebekkel is találkoztak.

Kiszállt a rendőrség a gödi értelmi fogyatékosok otthonába

A szellemi fogyatékkal élők jogainak védelmével foglalkozó civil szervezet jelentése az egész világot megrázta, ráadásul ezek után kiderült, hogy a kormány korábban minden eszközzel igyekezett megakadályozni a civilek szabad vizsgálódását.

A jelentés publikálása után a kormányzat váltott, az ügyben vizsgálatot rendeltek el, azonnali hatállyal felfüggesztve az intézmény igazgatóját és megígérve az MDAC-nek, hogy mostantól korlátozás nélkül beléphetnek az összes, fogyatékosokat gondozó magyar állami intézménybe.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Ez több, mint nemzetközi botrány! Ez kérem emberkínzás magasfokon. Szégyen és gyalázat ami ebben az intézetben folyt eddig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
A pintérség sem egy kapkodó idegbeteg, vagy feléjük lassabban terjed a hang és a net!
margo47
Tiszta Románia!!!
Milyen körülmények között tartották, vagy még most is tartják a sérült, beteg gyerekeket.
Van kitől tanulni!!!
JAJMÁR
Ezt a borzalmat nehezen tudom "befogadni", mert nem értem! Nem értem, hogy történhetett meg, és hogy a szülők, rokonok miért nem kiabáltak? Szét kell kürtölni a világban az ilyen dolgokat, ha a hatóságok semmit se csinálnak! Egyenként és a civil szervezetek segítségével, mert itt a példa, hogy mennyire fontosak és milyen nagy szükség van rájuk.
kukac50
Orbán is így tartja a rokkantakat és kisnyugdíjasokat, Tőle tanulták éheztetni bántani kell a polgárokat.
Levendula
Csoda, hogy a képek meggyőzték őket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.