300 éve, 1717. május 13-án született Bécsben Mária Terézia osztrák főhercegnő, magyar királynő és német-római császárné, a Habsburg uralkodóház egyik legmarkánsabb egyénisége. Akit a házasodási politika egyik legnagyobb híveként és mestereként tartottak számon.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Azért nemcsak a házasodáspolitika volt az erőssége. A lepedőakrobatika se volt nála elhanyagolható tudományág. Ileene a jóoldaláról is megemlékezni, nem???
desiro
Lehet viktor is ezért keresi putyin kegyét???
Eladott Ország
1767. január 23-án hirdették ki hat dunántúli vármegyében Mária Terézia királynő (ur. 1740-1780) úrbéri rendeletét, mely egységesen szabályozta a magyar jobbágyság földesúri terheit.
„Etetni kell a juhot, ha nyírni, fejni akarjuk” – vallotta Mária Terézia. Sajnos a fidesz ezt nem tanulta meg, mert ő csak nyírja a népet és permanensen lopja a közpénzt. Amit megtanult, a hűbéri láncolat és a fideszes vazallusok , döbrögik kiépítése ,akikkel nyírják és fejik a népet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.