Erős Antónia 19 éve vezeti az RTL Klub Híradóját, ám karrierje során most látja legkritikusabbnak a média helyzetét.

Erős Antónia: Tilos hazudni, hamisítani a híradóban

Fotó: facebook.com/RTL Híradó

Reménytelennek tűnik a helyzet a magukat híradónak nevező műsorok egy részében.  A klasszikus híradózást ma Magyarországon lábbal tiporják. Elkeserítő a klasszikus újságírás helyzete, és erről nem csak az újságírók tehetnek. Én olyan helyen dolgozom, ahol ezt még becsülettel lehet csinálni

- mondta a Borsnak adott interjúban.

Megkérdezték, hogy felolvasna-e olyan hírt, ami nem igaz.

Még feltételesen sem szeretnék ilyen kérdésre válaszolni. De persze vannak olyan helyzetek, amikor fel kell állni. A hazugságot és a hírt nem szabad összekeverni. Egy hírműsorban nem lehet kommentálni, és tilos hazudni, hamisítani. Ha a szakma szabályait betartod, akkor ez fel sem merül. Ilyen helyzet elé nem állított az élet, mivel a tények hiteles és ellenőrizhető információkat jelentenek az RTL Klub Híradójában.

Arra, hogy van-e B-terve, elmondta:

Hogy valami mással foglalkozzam? Nincs. Az alapítványom van, ami állandó társadalmi munka. Az erkölcsileg lehet B-terv, de anyagilag nem. A hivatásos híradózás mellett mást csinálni nem lehet. Fel sem merült, hogy ezen gondolkodnom kellene. Egyébként sem vagyok ötletember, én inkább végigviszek dolgokat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Igaza van és nagyon el is "beszélgetnék" vele erről...:)
coni
Az hogy melyik csatorna mennyire közvetíti a Való Világot saját érdekén múlik. A Hír TV teljesen más valóságot közvetít mint a G.nap előtt és ez az RTL-re is igaz, csak nekik a G nap az volt amikor Putyin ki akarta őket vásárolni a horribilis reklámadó bevezetésével. De csak a vezérigazgatójukat tudták megvenni a csatornát nem.
RonaGyuri
Majdnem igaz is lehetne, amit a múltat illeti. Azon túl, hogy a mérték elképesztővé vált, manapság már vadászni kell a valós hírekre. Azonban az igazi különbség, hogy a TV-sek (másokra is hasonló igaz) annak idején nem tudhatták, hogy mennyi igaz abból, amit mondanak (nem volt könnyű a nyugati sajtóhoz való hozzáférés), azonban manapság már nem tudni, több mint tájékozatlanság!
Csizmás Kond
...a hazugság az amikor valaki tudva valótlanságot mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.