A Lópici Gáspárt alakító színészt gondnokság alá helyezhetik.

Erről Goreczky Szabolcs, az Aurora zenekar tagja mesélt a Lokálnak, aki barátként szereti az idős művészt:

Egy olyan szerződést írt alá Pityi bácsi, amelyben beleegyezik, hogy a családsegítővel és a gondozóházzal együttműködve segíthetünk nekik jobb helyzetbe kerülni

Hozzátette:

A zenekarunk úgy állapodott meg vele, hogy havi „apanázzsal” támogatjuk őt a korábban befolyt összegből, ez körülbelül 50 ezer forintot jelent, ami arra elég, hogy nem halmoznak fel még több adósságot. Így nem a nyugdíját terhelik majd a számlák, hanem ebből fizetik a rezsit.

Az önkormányzat hasonló ügyekben eseti gondnokot rendel ki az idős korúak mellé, aki képviselk őket. Szilágyi Istvánnal is eseti gondnok foglalkozik majd, mert egészségi állapota lehetetlenné teszi, hogy ügyeit egyedül intézze.

Úgy tudom, már elindult a folyamat, amelynek lezárultával Szilágyi Istvánt gondnokság alá helyezhetik. Szerintem nagyon becsülendő, hogy az önkormányzat nem söpri az ügyet a szőnyeg alá, és törődik vele. Az eljárás egyelőre kezdeti szakaszban van, de így talán sikerül kilábalniuk a gödörből

- mondta a lapnak a színész egyik, neve elhallgatását kérő ismerőse.

A Keménykalap és krumpliorr című film legendás színészének megromlott az egészsége. Aggasztó körülmények között, egy fővárosi házban él,  fiával is megromlott a viszonya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.