Frenreisz Károly tiltakozó jegyzéket akart a Központi bizottságnak juttatni az újhullámos zenekarok miatt, erről a "Dejkó" fedőnevű titkos megbízott jelentett. 

Tiltakozó jegyzéket akart eljuttatni a Központi Bizottságnak Frenreisz Károly még az államszocializmus idején, más zenekarokhoz hasonlóan azt akarta elérni, hogy ne vegyék őket ugyanolyan elbírálás alá, mint az újhullámos zenekarokat.

Frenreisz indoklásként azt hozta föl, hogy "ők 10-15 évet dolgoztak keményen a hazai popélet fellendítésén, mégis a politikailag is kifogásolható magatartást tanúsító „újhullámos” együttesek élvezik a KISZ és a különböző társadalmi szervezetek támogatását" – ismertette a "Dejkó" fedőnevű titkos megbízott egyik jelentését a Blikk az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának anyaga alapján.

Korábban többen – Nagy Feró, vagy a tavaly elhunyt Danyi Attila a Scampolo együttesből – is arra tippeltek, hogy a "Dejkó" álnév mögött nem más, mint Arató András lemezlovas áll. 

Én megvívtam a magam jogi harcát, ezt a témát lezártnak tekintem, bár azt még várom, hogy valaki mutasson már egy bizonyítottan tőlem származó írásbeli anyagot, amivel bárkinek is árthattam volna. (...) Mindig is diszkós voltam, rockzenekarokhoz nem volt közöm, és a testvérem disszidálása után nekem is voltak nehéz­ségeim, de ez is magyarázkodásnak tűnhet. Inkább könyvet írnék a témáról. Remélem, még lesz rá érkezésem

- mondta el a Blikknek Arató András.

A lap megkereste Frenreisz Károlyt is, ám ő nem válaszolt az érdeklődésükre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Megint jönnek az ellenállók, "én már akkor ellenálltam, amikor az ellenállást még fel sem fedezték, mindig hamis jelentést adtam, fedőnevem R=U/I volt, úgy írtam alá a jelentéseimet, hogy " Ohm"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.