Szabó Zsófi és édesanyja nemrég interjút adott a Story magazinnak. Az ott elhangzottak több embernél is kiverték a biztosítékot.

Nem csillapodnak a kedélyek Szabó Zsófi  Story magazinnak adott interjúja után. A színésznő édesanyja is nyilatkozott a lapnak, aki elmondta, nem örül, hogy lánya egy roma férfibe szeretett bele, nem akar félvér unokát.

 A színésznő sok támadást kapott, de jogtalannak érzi ezeket és bocsánatkérésre számít.

Pozitív üzenetet akartam közvetíteni, amit egy rosszul megfogalmazott internetes cím a lehető legrosszabb irányba vitt el. Sajnálom. Mérges is vagyok, de nem azokra, akik a félinformáció birtokában a torkomnak estek – bár van egy-két közszereplő, akitől jólesne egyszer egy bocsánatkérés emiatt –, hanem a helyzetre: lám, ilyen szintű reakciókat vált ki ebben az országban a cigányság kérdése.

- nyilatkozta Szabó Zsófi a Borsnak.

Ezután sztárok sora nyilatkozott meg és ítélte el a mondatokat, így tett többek között Csonka András, Joshi Bharat és Fluor Tomi vagy Majka is.  Szabó Zsófi utóbbinak nyílt levélben válaszolt

Bors

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Miért ne tehetné meg az anyuka, hogy nem örül? Vagy csak nem mondhatja ki?
Amikor a roma családba bekerül egy nem roma, és a romák nem örülnek, abból nincs ilyen felháborodás. Vagy gondolom, ha egy arabról lenne szó, akkor sem lett volna ekkora felhördülés.
Vannak előítéletek, és ennek is nyilván megvan az oka.
Senki nem születik rasszistának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.