Az ügyészség szerint Lagzi Lajcsi és tettestársai 25 éven keresztül meglopták a közműszolgáltatókat. Lajcsi korábban azt állította, koncepciós eljárás folyik ellene.

Több tízezer oldalra rúg a Pest megyei főügyészség vádirata Lagzi Lajcsi ügyében, amiben vallomások, fényképek és szakértői vélemények bizonygatják, Lajcsi tényleg lopta a vizet, az áramot és a gázt – olvasható a Bors cikkében.

Lajcsi ellen a vád az, hogy 50 millió forint értékben lopott áramot, vizet és gázt, rajta kívül még 10 ember került a vádlottak padjára, köztük Lajcsi felesége is.

Dr. Gyugyi Csilla megbízott főügyészségi  osztályvezető-helyettes ügyész a Hír TV Riasztás című műsorában mondott érdekességeket az ügyről:

A nyomozás során az derült ki, hogy igen átgondolt megoldásokat tartalmazó művelet volt, és elég hosszú időn keresztül alkalmazták, hiszen már 1993–94-től kezdődően jöttek létre ezek a megoldások.

2014 októberében az áramszolgáltató két ellenőre megjelent a tatai apartmanházban, hogy ellenőrizzenek. Két vádlott attól tartott, hogy az ellenőrök észre fogják venni az illegális bekötéseket, amit egyébként elrejtettek, álcáztak. Két vádlott a két ellenőrnek több százezer forintot adott azért, hogy tekintsenek el az ellenőrzéstől. Emiatt két vádlottat vesztegetéssel is vádolnak

- mondta el az ügyész asszony, de ennél több konkrétumot nem akart elárulni, mert az még befolyásolná az ügyet.

A Bors megkereste Lagzi Lajost és ügyvédjét is, hogy fejtsék ki álláspontjukat ők is, de nem éltek a lehetőséggel.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Folyamatosan, 25 évig... - ezt már szerzett jognak is betudhatnák. :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Hiába erőlködik a furulyás, ebben a perben az ügyészségnek hiszek.
justhpeter
@colibri: Én pedig senkinek. Akinek lenne valami a kezében az terítene.
sokanvagyunk
Folyamatosan, 25 évig... - ezt már szerzett jognak is betudhatnák. :D
qxy
Mi is lenne a büntetés??
Na akkor, Az állam folyamatosan lopja az egész országot. Ezért vajon mi jár Tisztelt ügyészek??? Nem védeni akarom Lajcsit, de ha lopás akkor ne csak azt nézzük akinek tetszik a birtoka és mindent meg mozgatok hogy az enyém legyen.
colibri
@justhpeter: Korunk vívmánya az idők végezetéig elnyujtott ügyészségi, bírósági eljárások. Ebből az ügyből is még bármi kisülhet.
levarosbukta
@justhpeter: Kinek kéne teríteni? Majd a tárgyaláson az ügyészség terít.
justhpeter
@levarosbukta: Igen. Az ügyészség kiteríti, hogy Lajcsi 25 évig lopta az áramot. Vagyis azt, hogy Magyarországon aki akarja az 25 évig lophatja az áramot. Gondolom azért is, mert az áramszolgáltatói ellenőrzés is pont olyan mint az ügyészség. Lehet, hogy el kell gondolkodnunk, hogy holnaptól inkább ne fizessük, hanem lopjuk mi is az áramot ? Ez csak komoly lehet, mert viccnek durva.
tothjani
@colibri: Mi sülne ki?
Külföldön úgy látják hogy az országot egy Korrupt haveri kapcsolatokra építő Kormány irányítja, ahol megszaporodtak az 56-os mintájú Koncepciós perek.
colibri
@tothjani: A mondat első részével, miszerint "külföldön úgy látják, hogy az országot egy korrupt haveri kapcsolatokra építő kormány irányítja" egyetértek, sőt ezt itthon ugyanígy látjuk nagyon sokan. A kérdésre a tökéletes válasz Horizont 18:45 -es hozzászólásában olvasható!
justhpeter
@Horizont: Ezt értem. De ! Milyen cég az akitől 25 évig lehet lopni ? Nem tudták ? Tudták, de elnézték ? Hát ez az, amit nem értek.
qxy
Szerintem nem lopja. Akkora vagyonnal és háttérrel, és a hobbija nem egy kis összegeket visz el, ha ennyi van akkor a villany számla nem okozhat gondot. De az a szép birtok, az az igazság, nekem is nagyon teccik.Tuti hogy ez áll a háttérben. Na de erre nem igazán lesz bizonyíték. De az áram lopásra arra könnyű csinálni
herczeg0210
Koncepciózusan, folyamatosan 25 évig loptak...
Fradigege
Roma gyerek. Ügyesbe megoldotta a cuccost.
wagabund
25 év? na, ezt már tanítani fogják a technikustanulóknak(is)...

(Pakson meg nem értik, miért fogy annyi atom...)
Fradigege
@Horizont: ezt terjeszti magáról, hogy sváb. Soroksárra betelepedett roma gyerek. Galambos névvel? Látszik rajta. Ahogy öltözködik, ahogy hízik, a habitusa, a vonásai. Roma az.
Equus
már a török alatt elkezdte a harács be nem fizetését. Ki kell kell hallgatni az ügyben Alit, a budai vilajet pasáját és a beglerbéget és a defterdárokat is.
ila51
főmufti mondta a gázosoknál , tudjuk - e mennyien lopják a gázt , mégis nyereségesek
...hát azért nem derülhetett ki 25 év alatt ...na meg a másik két szolgáltatónál sem
papa.49
Lesz itt még egy két kanyar az ügyben, a villany esetében amit mutogattak az semmi nem volt, úgy még a harmadéves tanulók se lopnak, attól furmányosabb módok is vannak, a víz meg a saját kútjából lopta saját magának, a gáz meg be se volt kötve...
Szerintem is inkább valakinek ,,megtetszett,, a birtok, és megakarja szerezni...
papa.49
Még egy a villanyórát ellenőrzik időnként, évente, és pár másodperc alatt kiderülhet a turpisság, nagyon profi módon kell kivitelezni, hogy ne bukjon le, és nem két fillér az se...
qxy
@Horizont: Tudod volt egy két példa már a Kádár korszakban is , na meg ezekben is. Mint már említettem elég sok olyan rendezvényt csináltam amire csak a nagyon illetékesek jöhettek. Ha ott vagyok köztük és pl. Öntöm lassan a Francia pezsgőt a kedves vendég farkára a tánc parkett közepén, mert a képviselő asszonyság csak így szereti a kukurút, attól azért a fülem nyitva volt részegen tudod mit el nem mondanak ? hogy az legalább 40 év szigorított és ha valami nekik kell vagy meg teccik, azt elérik minden áron. De tudod mit? legyen neked igazad.Nekem mindegy " ez csak az én elképzelt gondolatom..( kis poén a végére. ha láttad volna hogy a kis illetékes menyecske egy méterről bele tud pisílni a fali kagylóba, össze fogva a kis punciját alul felül, ezt látnod kellett volna. Mi csak nevettünk utána meg kibukott a piától azt sem tudta ki ment át rajta. )
qxy
@Horizont: Na meg ezek el tudják intézni hogy valóba lopta.
Az biztos hogy valami szar van, mert ha én lennék Lajcsi, akkor már rég beszereztem volna a bizonyítékot az áramosoktól hogy nem igaz. De ha azoknak is meg van kötve a kezük? Nagyon bonyolúlt lehet hogy nem haladnak De az is biztos hogy ha valóba lopná, akkor ez már rég a sitten lenne nem?? mert ott lenne a sok bizonyíték ugye?
Eladott Ország
Az a bűncselekmény, amit vélhetően elkövetett, egyáltalán nem egyemberes meló. Az illegális bekötéseket meg kellett csinálni, a szolgáltató embereinek ezt át kellett venni, de hogy lehet, hogy senkiről nem hallottunk ? Hogy pontosan kik voltak ők, hányan voltak, és mennyit tettek zsebre annak köszönhetően, hogy Lajosunk önként csökkentette a rezsit a lakóparkjában? Miért 25 év után jöttek rá? Persze sose fogom megérteni, hogy miért mindig azok lopnak, akik a legkevésbé vannak rászorulva, (dehogy akarok hülye ötleteket adni a mélyszegénységben élő borsodi családoknak) de azért azt meg kell állapítanom, hogy megfigyeltem egy olyan törvényszerűséget, hogy ha béna vagy és csak kis tételben lopsz, tuti elkapnak. Ha viszont nagyban nyomod (legalább milliárdos nagyságrendről beszélek), még az is lehet, hogy kitüntetnek. Nem akartam belekeverni a politikát, de nem Rogán Antal jutott eszembe? De. Nem mintha Rogán Antalról valaha is kiderülne, hogy bármi rosszat tett, csak akkor nem értem, hogy az a rengeteg ingatlanbotrány ami körülveszi, vajon teljesen légből kapott? De nem vagyok ideges, mert Lajcsi példájából tudom: majd ha őt is lehallgatják, már biztosan tisztább lesz a kép és azonnal lépni fognak. Akiknek lépniük kell.
Eladott Ország
Végül pedig Lagzi Lajcsi nem mellesleg építési vállalkozó. Az építési vállalkozók pedig fontos
emberek. De ezt csak úgy mondom, nincs jelentősége. Csak úgy eszembe jutott, hogy a dáridó királyára nem sokkal azelőtt csaptak le, mielőtt kiderült, milyen nagyon fellendül a “csokos” magyar építőipar. Egyeseknek.
qxy
@Eladott Ország: Annak idején amikor nagyon mentek az építkezések, kevés volt az építő anyag és csak fél évre vállalták akinek kellett tégla cserép vagy akármi. Mindenki szarba volt. Na mi, minden nap jártunk a tégla gyárba, meg a cement gyárba és csak hoztuk és hoztuk. Míg egy önjelőlt rend őre, megelégelte és el kapott bennünket. .- Kapitányság, sok okos rendőr, és ez a pöcs, az asztalra csapott és azt kiabálta. " Neveket akarok neveket akarok"
Na én erre. .- Neveket akarsz? Tudod miért ülsz itt te kis buta? Mert aki kinevezett lehet hogy pont annak kell a tégla azt ha azt mondom nincs mert te okos vagy , szerinted, holnap is itt fox ülni? Gondolkozz már el egy kicsit amit csinálsz gyerek?? Mondok én kettőt is . Holnap meg te rakod a gyárba a forró téglát a kocsimra. Erre ő. ,- akkor, akkor, akkor, Ne is lássam magukat többet és jó munkát.Na ennyit kellett tenni és mindenki meg volt elégedve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.