Minden jel arra utal, hogy Galambos Lajos valóban hosszú évtizedeken át lopta az áramot, amiért most bíróság előtt is felelnie kell. 

Dr. Gyugyi Csilla megbízott főügyészségi osztályvezető a Hír Tv Riasztás című műsorában beszélt arról, hogy a nyomozás során kiderült: a bekötések átgondolt megoldások voltak, egészen 1993-94-től kezdve alkalmazták őket – írja a Bors.

Több tízezer oldal bizonyítja, köztük vallomások, fényképek és szakértői vélemények, hogy Lajcsi valóban lopta a gázt, a vizet és az áramot. Az ügyésznő a lapnak elmondta, hogy 2014 októberében az áramszolgáltató két ellenőre jelent meg a tatai apartmanházban, de a két vádlott több százezer forintot adott nekik, hogy eltekintsenek az ellenőrzéstől.

Szorul a hurok: egyértelmű lehet Lagzi Lajcsi bűnössége

Az ügyészség a zenészt többek között üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. Lajcsi összesen 30 millió forintban tulajdonított el áramot, 4,7 millió forintban földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet – állítják. Az ügynek a mulatós zenészen kívül még 10 vádlottja van, köztük a felesége, tulajdonostársai és különböző közművek megvesztegetett ellenőrei is.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@wagabund: Jelentem én vagyok az egyik hülye!:)) Végig biztam abban az állitásában, hogy az igazat mondja: nem lopta a közmüveket, meg hogy koncepciós izé áldozata, majd bebizonyitja a kezében lévő "ütőkártyákkal"... Meg egyébként is: ki az az eszement, aki olyant mond, hogy 1 perc alatt be lehet bizonyitani az ellenkezőjét és ezt neki is pontosan tudnia kellett! Persze ez nem lehet az én mentségem!:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szep napot
Szerintem itt is a gazdag nadzsi lesz a hibas. Nadzsi villany es gazszerelo!!! (innet a nagy vagyon) volt; es o kototte be a kozmuveket a hazakba. Szegeny Lajcsit meg it ba*tatjak.
karma1
csak kerdezem: kapott lagzi lajcsi rendszeresen havonta villanyszamlakat ugyanugy, mint minden foldi halando? Befizette azokat? Mutattak azok a szamlak fogyasztast? Ha kapott szamlat es nem fizette be, akkor annak komoly kovetkezmenyei lehettek mar a kovetkezo honapban. Ha pedig pl. kikapcsoltak nala az aramot, akkor - mint altalaban az ilyen helyekre - rajtautesszeruen johettek ellenorok az elektromosoktol.
Szoval, ha lajcsi tenyleg nem saros, akkor egyszeruen csak eloveszi a szamlakat, amit kuldtek neki, es amit befizetett, - ez ellen pedig senkinek nem lehet kifogasa! Ha van egy elfogadhato fogyasztas, mozgas a villanyoran, gazoran, akkor az elektromos muvek nem gyanakszanak, plane, ha az illeto be is fizeti a szamlakat.
Vagy csak egy heti fogyasztast fizetett, a tobbit hozzalopta volna? Egy tisztesseges elektromos szamlan rajta van a napi fogyasztas, es az , hogy ejszakai arammal mukodik-e a rendszer, vagy a dragabb egesz napossal...?
(Legalabbis errefele igy muxik: meg grafikon is mutatja, hogy melyik oraban mennyit fogyasztottam az elmult honapban. Nem lehet csalni - igaz, nem is probaltam).
eszegfu
@karma1: "...a bekötések átgondolt megoldások voltak.." Ebből feltételezem, hogy lehetett valamennyi fogyasztás, majd "átkapcsolt" és akkor nem pöröghetett az óra. Tehát minden hónapban befizethette a kapott számlát, csak lehet, hogy egy társasházhoz képest kevés lehetett. Egyébként nálunk a villanyóra (meg a többi közüzemi óra is) az elfogyasztott mennyiséget méri, de nincs napra, hétre, stb-re bontva. Továbbá választhatod: diktálod havonta az óra állását, vagy az előző évi fogyasztásodból kiindulva, mintegy előlegként fizethetsz egy havi átlagot. Évente 1x leolvassák, lefényképezik az órát, ebből elkészitik az "elszámoló" számlát. Pl. ujabban nálunk a gázmérőt negyedévenként ellenőrzésképpen leolvassák, lefotózzák, és elteszik az adatokat, mert ez nem számit bele a leolvasásba. Tudomásom szerint "éjszakai" áramot csak külön órával lehet mérni és csak a tartályos viz felmelegitésére lehet használni.
maci0427
Egyértelmű, ha lopta a gázt - vizet - villanyt - vagy bármi mást és sikerült rábizonyítani,hiszen ez nem olyan marha nehéz,akkor bűnhődjön,vagyonelkobzás - pénzbírság és szégyellje magát és legyen a pucájában annyi vér,hogy bevállalja ! Nincs olyan ügyvéd aki a tények birtokában kimossa őt ! Undorító - fújjjjjj...!
lampa laz
@karma1: Én átalányt fizetek a vill.energiára és gázra is, évi 1x-i leolvasás van az elszámolás előtt. Általában túlfizetésem van, mert megemeltetem a szolgáltató által megállapított fogyasztást, tehát nem tartozom. Mégis szúrópróba szerűen megjelennek és ellenőrzik a készüléket, ja és helyes kis fotót is készítenek róla.
Nos ezekután úgy gondolom dáridólajos nyakig ül a trutyibba, mert rendesen lopta az energiát. Egy megoldás létezik a számára, hogy a börit elkerülje, lépjen be a fideszbe...
karma1
@eszegfu: @lampa laz: Koszi a viszonyok pontos leirasat, hat ez itt egy kicsit maskepp van. Minimum 3x egy evben muszaj engedni leolvasni az orat, hivatalosan minden masodik honapban kijonnek. Kozben az elozo evi atalanyt fizetjuk. Viszont allatira reszletes szamlat kapunk, amibol az derulne ki, hogy mikor mennyi kutyu van bekapcsolva. Lajcsinak tehat nagyon okos rendszere lehetett, mert lehet , hogy minden nap fogyasztott egy kicsi fizetos aramot, aztan atkapcsolt a masikra. Ha ugyanezt meg kellett tennie a gazzal es a vizzel is, akkor az elmult 25 evben Lajcsi semmi mast nem csinalt, csak ezt a 3 fogyasztasmerot figyelte na meg azt, hogy az automatika valoban leallitja-e a me'rt fogyasztast...:o))) (Jovanna, csak viccolok...:o)))
wagabund
..."egyértelmű lehet Lagzi Lajcsi bűnössége"...

miért? eddig nem volt egyértelmű? hogy lehet így fogalmazni? vagy az, vagy nem az...

"-mondja Sztóksz, maguknál mindenki hülye?
-igen mylord, nálunk mindenki..."

(csengetett mylord?)
eszegfu
@wagabund: Jelentem én vagyok az egyik hülye!:)) Végig biztam abban az állitásában, hogy az igazat mondja: nem lopta a közmüveket, meg hogy koncepciós izé áldozata, majd bebizonyitja a kezében lévő "ütőkártyákkal"... Meg egyébként is: ki az az eszement, aki olyant mond, hogy 1 perc alatt be lehet bizonyitani az ellenkezőjét és ezt neki is pontosan tudnia kellett! Persze ez nem lehet az én mentségem!:)
eszegfu
@karma1: Talán erre is volt embere, amikor éppen "dáridózott" és nem ért rá.:))
quadrocopter
Úgy gondolom, eléggé alsóhangon számolták a sajátos "rezsicsökkit"!
Nagy csalódás lesz, ha igaz a mesterkedés!
levarosbukta
@eszegfu: Már abból kiindulva is hinni kellett volna a dolgot mivel ilyen ügyhöz - már mint koncepciós eljárás - nem adja a nevét egyetlen szolgáltató sem. Mert mégis hogy? Beállít egy fazon az elektromos művekhez hogy na gyerekek csináljuk ki a Lajcsit! Ugyan már!
quadrocopter
@levarosbukta: Nem biztos, hogy " hinni kellett volna a dolgot" néhány szolgáltató folyamatos perekben áll a fogyasztókkal, "érdekes módszerű" számlázási gyakorlata miatt! Főleg a Tigázról lehetett olvasni!
levarosbukta
@quadrocopter: A Tigáznál a saját emberei ganéskodtak. Itt egész más a szitu.
eszegfu
@levarosbukta: Természetesen "józanul" én is látom a buktatókat, csak az én hitem az igazmondásban még mindig töretlen... de nem titkolom, hogy akár "hülyének" is lehet ezért nézni...
relatív
A vád bizonyíthatósága szakmai szempontból igen egyszerűen megtörténhet, és rövid idő alatt !

Mivel ilyen hosszú (?) eljárási - több éves, szankciók alkalmazásával, mint azt ismerjük - procedúra során próbálják a vád igazolását, az a szakmai ismeretekkel nem igazolható, csak politikai ügyként fogható fel !

Ezáltal a vád igazságtartalma igen csak megkérdőjelezhető, mert egyébként a tény rövid idő alatt bizonyítható lenne !
eszegfu
@quadrocopter: 15:36 A szomszédom ügyében a mai napig is levelezek az ELMÜ-vel egy 2015.máj.-2016.máj. időszakra vonatkozó általuk "átlagolt" fogyasztás miatt. A boyler miatt állandóan lecsapta a villanyórájukat, kihivta az ELMÜ-t, aki megállapitotta, hogy áll az óra. Az ilyen esetekben az előirás: a régi óra + az uj óra fogyasztása alapján kell átlagolni a fogasztást és a már kifizetett és átlag közötti különbséget kell megfizetni. Ők meg csak az uj óra alapján számolnak. A "vicc", hogy csak ugy nem cserélik le a villanyórát, mert mondjuk már több 10 éve megy, csak, ha elromlik, megáll. Igaz, ha kifizetem a kb. 20 eFt-ot, akkor bármikor kicserélik az órát. (Az ELMÜ-nél dolgozó ismerős szerint az uj digitális órák többet mérnek, mint a régiek.) Tehát nekem is "áll a zászló", hogy ha bedöglik fizethetem a különbséget, pedig nem lopom az áramot és ami felér egy büntetéssel, mivel kb. annyira jön ki a pótbefizetés, mint amennyit a régi óra szerint fizetettem.
karma1
@relatív: @eszegfu: Pontosan igy gondolom en is, 15.46... Van egy olyan erzesem, hogy valakinek igencsak megfajdult a foga Lajcsi 2 milliardhoz kozeli erteku ingatlanara, es hat ot mashogy nemigen tudjak kikesziteni: nem politizal(t), dolgozik, csinalja a show-it, adja ki a lakodalmas CD-t, koncertezik, de nem all be egyetlen part moge sem. A felesege, gyerekei kikezdhetetlenek, akkor honnan tudnak megfogni?
En is azt mondtam, hogyha vannak szamlai, amiket befizetett (ha nem fizette volna be, akkor max. 3 honap alatt kikapcsoljak a villanyat, gazat, vize't), ezeket be kellene mutatni a birosagon, es jonapot.
De ott azert mar igen nagy baj van, ha mindezt 25 evig (???) tudta folyamatosan csinalni...Ezt mar csak azert sem hiszem el, mert az elmult 25 ev alatt mar annyiszor cserelodhetett az energiaszolgaltatoknal a vezetoseg, hogy csak na... Akkor minden vezetoseghez oda kellett volna mennie Lajcsinak, es mindet meg kellett volna kennie, illetve beleavatnia a mutyiba. 3 nagy szolgaltatorol beszelunk, hogyan tudta volna ezt , - plane teljesen titokban, 25 even keresztul!!! - megoldani???
Ez teljesen nonszensz!
Szemely szerint nem szeretem Lajcsi zenejet, de nekem az sokat mondott, hogy visszajott csaladostol akkor, amikor maradhatott volna kulfoldon is, es akkor is hangoztatta, hogy artatlan az ot ert vadakban, es bizott abban, hogy az igazsag kiderul.
Csak eppen o naivan egy VALODI igazsagszolgaltatast feltetelezett, nem szamolt a jelenlegi polt-fele variacioval.
karma1
@eszegfu: 12.54-re: Ha 25 even keresztul allandoan kevesebb volt, mint altalaban egy tarsashaz fogyasztasa, akkor miert is nem dolt ki elobb a bili?
Valakinek valaki nagyon az utjaban-bogyeben lehet ma'ra...:o(((
Desischado
@eszegfu: Akkor már ketten vagyunk, mert én is azt hiszem, hogy valakinek nagyon a begyében van. Karmának lesz igaza, furcsa ez az ügy. Én személy szerint nem hiszem hogy bűnös, mert képtelenség, hogy valaki 25 évig tud lopni, ez nem létezik. Három hónap múlva kikapcsolnak, ha nem fizetsz, ez törvény. És ha meg is oldotta volna valahogy a vesztegetést, de nem, mindenképp sántít az ügy! És én is hinni akarok az igaz emberekben.
Amúgy, én inkább fizetek, és nyugodt vagyok...
eszegfu
@karma1: @Desischado: Abban egyetértünk: ha valóban 25 éve "lop" minden szolgáltatást, akkor abban benne vannak a leolvasók, az ellenőrök. Számomra még az is érdekes, hogy a csudából lehet "több tizezer oldal"-ból megállapitani az összefüggéseket és megalapozni a lopás vádját?! Egyszerü logikával: talán fel lehetett volna mérni a társasházban lévő, árammal müködő gépeket és azok teljesitménye, kb. napi használati ideje alapján megállapitani, mennyit fogyaszthattak... Nem is tudom mit gondoljak, de talán az összes vallomás + fotók alapján mintha még jobban "összekeveredett" volna minden...
wagabund
azt írja egy hír, hogy a trombitás huszonöt éve ügyeskedett a közművel...

na, ez már valami..Kozsó a kanyarban sincs...
karma1
@eszegfu: Nagyon egyszeru modja van ma mar az ellenorzesnek, Ha igazan akartak volna, akkor minimum 3 fele nmodon mar ellenorizhettek volna.
De valaki(k) ezen a bulin mar 25 eve tollasodnak
(Csak osszehasonlitaskeppen: en a biro helyeben bekernem a Lagzi Lajcsi letartoztatasa ota is kikuldott szamlakat, az OSSZESET, es mindegyiket osszehasonlitanam.
(Ha tarsashazban laktak, es voltak mas lakok is, akkor MINDEGYIKUKNEK a szemelyes fogyasztasat a letartoztatas elott es letartoztatas utan is, sot azt is megneznem, hogy mondjuk a Kovacseknak a szomszedban mennyi szokott lenni a januar havi, meg a februari, stb. osszehasonlitasa, mert peldaul ahol iskolas gyerekek vannak, a teli fogyasztas sokkal magasabbnak kell lenni, mint a nyari. Ha tul egyenletes - plane alacsony szinten egyenletes - a fogyasztas, es azota is ugyanannyi, miota Lajcsi nem lophatja az aramot, akkor a Lajcsi sem lopta, mert a tenyleges fogyasztast mutattak a meroorak.)
Szoval egy csomo mod van erre, nem igaz, hogy erre nincsenek megfelelo szakertok akik segitenek a birosagok munkajat.
eszegfu
@karma1: Persze csak találgatunk... hiszen igazából semmit sem lehet tudni. Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy a társasházaknál szokásos fő mérőóra + lakásonként almérők -- ilyenkor csak a főmérő órára megy ki számla és ilyenkor van lehetőség "manipulálni"--, vagy pedig minden lakásnak külön mérőórája van és nincs főmérő. Szóval a számunkra egyszerü dolgok is okozhatnak fejtörést a birónak, mégha sok szakértővel dolgozik is... ugyhogy ki kell várnunk a végét.
karma1
@eszegfu: En meg nem hiszem, hogy Lajcsi pont ilyenbe nyult volna bele... O elsosorban zenesz, csaladapa, ferj, nem pedig bunszovetkezetet epito maffiozo. Erre szerintem ideje sem lenne, de erre talan meg esze sincs: ezt azert jo elore ki kell gondolni, kapcsolatokat kiepiteni, megszervezni, tudni, hogy mikor kit mennyivel kell megkenni, es hat amit fentebb is irtam: 25 ev alatt mindenhol valtoztak a vezetok, mindig ujra kellett volna neki terveznie a rendszert, uj embereket belevonni az ugybe: ez nemcsak hogy Lajcsinak lett volna sok, de ehhez minimum 3-4 ember nagyon alapos munkaja kellett volna.
En meg mindig azt mondom, hogy valaki csendben felajanlhatott neki egy osszeget a hazaert, o persze az illetonek nem adta el annyiert - hat most kiszekaljak belole, ledaraljak - ez a maffia modszere, nalunk mar komranyprogramma eloleptetve... (Italiaban a maffiozok szemermesebben csinaljak).
Macskaszem
Lajcsi nem egy a jámbor nagy mackó, hanem egy rideg, számító üzletember, aki még a böriből is üzletet csinált a fogyasztó cuccal, ami ugyan már ezer éve a piacon van, csak nem volt ilyen közismert, mint amióta Lajcsi gondozásba vette.
A koncepciós ügyről annyit, hogy a szolgáltatóknak van egy olyan koncepciója, hogy a szolgáltatásért fizetni kell, és ha valaki ezt furmányos módon ki akarja kerülni, azt nemigen szokták szeretni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.