Nem csak a magyar családoknak, de a hírességeknek is kedvelt nyári üdülőhelye a Balaton, könnyedén összefuthatunk velük a magyar tenger partján.

Gyerekkora óta rajong például a Balatonért az Omega frontembere, Kóbor János, akinek korábban Szabadiban, Akarattyán, Széplakon és Aligán is volt nyaralója, de másfél éve „csak” a hajója várja a Club Aliga kikötőjében. – írja a Blikk.

Így lakják be a Balatont a magyar hírességek

(Fotó: Pixabay)

„Háztól házig 79 kilométerre van tőlünk Aliga, ami autóval 35 perc. Lénácska már unta magát a négy fal között, ezért alakult ki ez a helyzet, ami viszont új élményt adott, mert előfordul, hogy nem megyünk haza, hanem hármasban a hajón éjszakázunk” – mondta Kóbor, aki húsvéttól októberig 20-30 napot tölt a magyar tengeren, többnyire a feleségével és tízéves lányukkal.

„Hajóztam már tengeren, de az nekem túl nagy. A Balatonban a parttól 10-15 kilométerre már teljesen szabadnak érzem magam. Minden évben akkor mondom, hogy voltam már a Balatonban, ha a mély vízben a hajót ötször körülúsztam. Az sem zavar, ha csak 17 fokos a víz.”

Kern András és felesége, Judit is szívesen tölti a nyarat balatonszepezdi nyaralójukban. Bár korábban gond nélkül csokibarnára sülhetett a Balaton partján Kern, ma már jobban vigyáz magára az UV-sugárzás miatt.

„Már kevesebbet vitorlázunk, sétálunk vagy napozunk, el vagyok tiltva a napozástól. Erősebbek az UV-sugarak, és vigyáznom kell a bőrömre. Ettől függetlenül szívesen vagyok itt, pihentető számomra, esténként szeretek írogatni is. Őszintén szólva ez nem igazi nyaralás, inkább csak lejárkálunk a nyaralóba, mert nyáron is elszólít a munka Budapestre. Játszom az Orlai produkcióval a Pesti barokkban és A kellékesben, illetve koncertezem a Lövölde tér című zenés esttel” – mesélte a Blikknek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező.

A TV2 Mokka műsorvezetője, Mádai Vivien (31) vérbeli balatoni lány, a szülei a mai napig Balatonfüreden élnek. Vivien elárulta, nyáron minden második hét végét a tó partján töltik.

„Nagyon szeretem, a húszéves tervünkben az is benne van, hogy örökre odaköltözünk ”– árulta el a műsorveze­tő, aki kedveli a halat, s a környék másik különlegessé­géért is rajong. „Imádok minden ételt, ami levendulás!”

Kolléganője, Ábel Anita mindig is rajongott a magyar tengerért, évek óta minden nyarat Siófok-Sóstón tölt a családdal egy bérelt nyaralóban.

„Gyerekkoromban sokat nyaraltam a Balatonnál, onnan datálható a szerelem. Nem tudom elképzelni a nyári pihenést nélküle. Örülök, hogy a kislányom is rajong érte” – árulta el Anita.

Hajdú Péternek tíz éve van nyaralója Ba­la­ton­földváron, szép emlékek fűzik a magyar tengerhez. Csak azt sajnálja, hogy lángost nem ehet, mert hízásra hajlamos.

„Nyáron is sok munkám van, a Heti Naplóval, az Esti Frizbivel és a készülő új műsorommal is sok a dolog, de amikor tudok, beülök az autó­ba, és lejövök. A Balaton elsősorban családos hely, úgyhogy legtöbbször a gyerekekkel vagyok Földváron” – árulta el a műsorvezető, akit saját hajó is vár a kikötőben.

Akár bérelnek nyaralót, akár saját hétvégi házzal rendelkeznek, sztárjaink gyakran fordulnak elő a Balaton környékén. Aradszky Lászlónak például Balatonfűzfőn van nyaralója, míg Kovács Patrícia színésznő a család szántódi házában piheni ki magát. Müller Péter Sziámi Almádiban, Till Attila Zamárdiban múlatja idejét. – írja a lap.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Kóbor bácsi nemrég még attól félt, hogy "elveszíti" Budapesti villáját...Kicsit megsajnáltam, de belátom, kár volt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
A magyarok 90% a JÁRDASZIGETEKEN nyaral,csakkk semmi irigykedés!
papa.49
@bakegya: Nálad a pont, sajnos, már nem jut rá...
Eladott Ország
@Veleda: A Kádár érában a legtöbb balatoni vendéget a vállalati üdülők fogadták. A “beutalt” vállalati dolgozók a szálláson kívül teljes ellátást kaptak – más szavakkal szólva: két hétig gondtalanul pihenhettek, családostul. Tegyük még hozzá: igencsak elfogadható áron. Igaz, nem a nyugati 5 csillagos szállodák színvonalán – de ne felejtsük el, hogy a hatvanas-nyolcvanas évek anyagi helyzete ennyit engedett meg és nem többet. Nagy tömegek üdültetésről a hatvanas éveket megelőzően szó sem lehetett – a Balaton a harmincas-negyvenes években szűk nagypolgári kör üdülési lehetőségét biztosította: pár ezer emberről beszélünk szezononként (Siófok, Balatonfüred, Balatonföldvár).
Aki Én
Most eszembe jutott Medveczky Ilona, aki a 100 millió házikójában adott síró-pityogós interjút, hogy alig képes megélni.
Azért egy 100 milliós házban éhen halni elég szürreális.
Azért van esélyem. Sírni már én is tudok, csak egy luxus-villa kéne alám, hogy hiteles is legyen.
Veleda
@Aki Én: Az a villa már kb a 90 -es években is 270 milliót ért. Emlékszem rá, még a Fenyő gyilkosság idején szóba került ő, (Fenyő)mint lehetséges vevő. Vagy az Ilona hazudott, ami nála nem lehetetlen:))
Veleda
@Eladott Ország: Na ja. ez volt.Ami ma nincs. Legfeljebb a 110 ezer alatti nyugdíjasok üdülhetnek a Bözsi utalvánnyal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.