A Pa-dö-dő együttes énekesnője is úgynevezett "rockernyugdíjat" kap, de szerencsére más forrásból is akad bevétele – írja a Hot! magazin.

Lang Györgyi az Esti Frizbiben mesélt arról, hogy egy ideje szklerózis multiplex keseríti az életét. 22 évig tünetmentes volt, most viszont vannak olyan élethelyzetek – felkelés, öltözés –, amikor ápoló segítségére szorul. A napi rutinfeladatokban a barátoktól kap támogatást.

Györgyi azt is elárulta, hogy mindössze 80 ezer forint a nyugdíja, de nem kizárólag ebből kell fedeznie kiadásait.

A szerzői jogdíjakból és az egyéb eseményekből van még bevétel”

– mondta az énekesnő, aki barátnőjével, Falusi Mariannal igyekszik, hogy amijük régen megvolt, az most is meglegyen. Évente utaznak, sosem unatkoznak

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Tele van a hócipőm ezzel sok rinyáló celebbel. Telesírják a médiát, hogy milyen kicsi a nyugdíjuk. Pedig milliókat kaszáltak, csak adózni és járulékolni, na azt nem! S most még van pofájuk sajnáltatni magukat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tele van a hócipőm ezzel sok rinyáló celebbel. Telesírják a médiát, hogy milyen kicsi a nyugdíjuk. Pedig milliókat kaszáltak, csak adózni és járulékolni, na azt nem! S most még van pofájuk sajnáltatni magukat!
silber13
@RonaGyuri: Jól vagy összerakva? Jelen eseben kik kaszálnak" milliókat"?
wagabund
Istenem! A régi szép idők. Amikor még az Andrássy(Népköztársaság) út elején laktak, és a járdán parkolhattak...be szép is volt.
RonaGyuri
@silber13: hogy tudatlan vagy az nem jelenti, hogy járatnod kell. Nem most, hanem akkor kerestek milliókat, mikor tőlünk párezer forintjaink egy nagy részét is elszedték, ők meg nagy lábon éltek, de nem csak filléreket adóztak és járulékoltak!
Akik most is így tesznek (bár ma már 10, vagy 100millákról szól a dolog) azok is megszívják! =))
silber13
@RonaGyuri: Bizonyára igazad van!:-))))
borcsi
@silber13: @silber13: Nem szokásom sehova sem írni, de itt nem tudom megállni. Az úgynevezett hírességek a fénykorban nagyon sokat kerestek. Ha akkor gondoskodnak magukról /adót+megfelelő tb-t fizetnek/ akkor nem ennyi lenne a nyugdíjuk. Ugyanis azt a befizetett összegek alapján illetve a bejelentett munkaviszony után számolják ki. Nagyon visszatetsző az amit most néhány híresség tesz, panaszkodik a nyugdíja összegéről...Lang Györgyi jelenleg is az Andrássy úton lakik egy régi villa épületben, egy 100négyzetméteres lakásban. Róla a megfelelő személyzet gondoskodik /gondolom nem ingyen.../. A klubrádióban bőszen hirdeti, hogy az adótartozása miatt tőle bizony nem tud semmit levonni az adóhatóság, mert azt úgy intézik, hogy az ő számlájára ne kerüljön semmilyen jövedelem. Mellette seftel /saját szavaival/. Fent van az adósok listáján a NAV-nál. Az érdekes az, hogy minden évben kétszer sikerül Amerikában eltöltetni 2-2hetet. Ha valakinek ennyi a nyugdíja nem igen tud fenntartani egy ilyen lakást, ilyen "személyzetet", az utazásról nem is beszélve. Mindezek után inkább sajnáljuk azt a rengeteg nyugdíjast akik becsületesen végig dolgoztak 30-40évet, és valójában ennyi a havi jövedelmük. Nemhogy Amerikába, de még a Balatonra sem tudnak elmenni. Nem értem miért kellene Lang Györgyinek több nyugdíjat kapnia, mint amennyi jár neki? Csak azért, mert "ismert" ember? De Kóbor Jánostól Demjén Ferencig hallunk panaszokat, Az előző egy villában lakik, vitorlása van...ugye senki nem gondolja azt, hogy ezt az életformát abból a kis nyugdíjból fenn lehet tartani, azt meg főleg ne gondoljuk, hogy azért ennyi a nyugdíjuk, mert ennyi volt a jövedelmük ...Demjén Ferenc is hasonlóan él. Senki ne sajnálja tőlük azt amijük van, de nagyon vissza tetsző ez a panaszáradat amit egyes ismert emberek megengednek maguknak.
papa.49
@borcsi: Hát azt nem tudom hogy a művészeknek hogyan számolják ki a nyugdíját csak az enyémet ismerem, nekem szó szerint azt válaszolta a nyugdíj biztosító alkalmazottja 2009 mikor nyugdíjba mentem ,,az már régen volt, nem lehet figyelembe venni,,!!!
Szóvá tettem a nyugdíj összegénél miért nem számították bele az 1976- 1985. tartozó jövedelmemet ami akkor havi átlagban 12-14 ezer forint volt, a járulékot is levonták utána!!!
Csak az utolsó 15 évet vették figyelembe, az előtte eltelt időt NEM...
maci0427
Fiatalabb korukban gondoltak volna a jövőjükre és nem elb...ni minden pénzt ! Mert ezeknek volt, a Padödő -nek is futott a szekér akár csak a többi művészkéknek - zenészkéknek ! Akkor kellett volna gondolni arra,hogy még le is betegedhetnek !
Eladott Ország
@papa.49:www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradicsom/mitol-fugg-a-nyugdij-osszege
Az öregségi nyugdíj összegét az 1988. január 1-jétől a nyugdíj megállapításának kezdő napjáig — ez az átlagszámítási időszak — elért, nyugdíjalapot képező keresetek és jövedelmek (a továbbiakban az egyszerűség kedvéért: keresetek) havi átlaga alapján kell meghatározni, ha az igénylő rendelkezik ezen időszak legalább fele részére keresettel. (Nyugdíjalapot képező kereset az, amely után fizették a mindenkori előírt nyugdíjcélú járulékokat vagy a törvény ez alól mentességet biztosított.)
papa.49
@Eladott Ország: Ezt értem, csak azt nem hogy egyik távoli rokon aki 2 éve hunyt el tőlem 3 évvel fiatalabb volt ugyanannyi nyugdíjat kapott a valamikor ledolgozott 21 évére mint én aki 42 évet dolgoztam, neki a halála előtti 22 évben még munkahelye se volt, csak tengett,lengett!!!
Neki felszorozták az akkori keresetét (segédmunkás) a mostani szintre, nekem meg figyelembe se vették, se azt se, hogy kb. 35 éven keresztül az iparengedélyem, később a vállalkozóim után is fizettem járulékot...
Összességében megállapítható, mert dolgoztam gyermekeket neveltem, ugyanannyira érdemesítettek, mint egy alkoholista lump frátert, tehát érdemes volt dolgozni NEM AZ ALKOHOLISTÁK ELŐNYT ÉLVEZNEK EBBEN IS!!!
silber13
@RonaGyuri: Csak még annyit, hogy bizonyára igazad van, szerfelett nagy az én tudatlanságom, de örömmel veszem a hozzád hasonló polihisztorok vám vonatkozó véleményét és kioktatását!.-)
terlasz
@RonaGyuri: Szerintem, nem panaszkodott LGY csak válaszolt a kérdésekre.
Nem szükséges mindenkire lőnünk, akit célkeresztbe tesznek az újságírónak becézett firkászok. Igaz, Orbán a gyűlöletünk szabadon engedésére ösztökél bennünket, de ne tegyük meg neki ezt a szívességet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.