Cigánykirály-választás zajlott Gyöngyösön, amire a nyertes Kanalas Sándor hófehér öltönyben és vérvörös selyemingben, lovaskocsival érkezett,  majd a nagy vacsora után limuzinnal távozott. A szintén roma származású énekes, Oláh Gergő ezen rettenetesen felhúzta magát.

Lehet, hogy azt mondja a cigánykirály, hogy az iskolának és a munkának van jövője, de dühítő a körítés, ahogy ezt teszi. Sajnos nem nagyon hiszek abban, hogy ez a megmozdulás változást idézhetne elő, mert bár koronában és aranyfogsorban nincs hiány, hitelességben sajnos annál inkább

- fakadt ki a zenész a a lapnak.

Gergőnek különösen rosszul esik, hogy a "roma király" fényűzésben él, mivel szívén viseli a cigányok felemelkedésének ügyét, és köztudott, hogy sokan nélkülözve élnek. 

Úgy gondolom, hogy a legnagyobb segítség a nehéz sorsú romáknak nem az, ha beül közéjük egy állítólagos király, hanem az, ha lehetőséget kapnak arra, hogy valódi céljaik lehessenek

- mondta a Roma Soul énekese.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mit szól ehhez flóri, hiszen ő a király vagy nem??!!
sokanvagyunk
Azt hittem, szumo-király - a nézése meg a járása...
cikicakk55
Kíváncsi lennék,hogy Gwrgő akkor is neki merne-e menni így a vajdának,ha csak egy lenne az alattvalók közül? A Ciányságnál már 500 éve is voltak vajdák, és akjor is a gazdagokból lett a Cigány király. Miért nem Flórikának megy neki, aki a Magyar adófizetők pénzéből kellett volna,hogy segítse a nyomorgó Romákat. A Vajdának biztos nem az ÖRO pénzéből lett aranyfoga. Néha olvass is kis gyökér mielőtt nyilatkozol. Ha a gigád elvágják,a hangod is elmegy és vége az aranyéletnek. A Vajdák nem csípik ha buzerálják őket.
Mézike
@cikicakk55: A vajda és a király nem ugyanaz.
A régebbi időkben, de még a Kádár korban is a vajdák, nem királyok, vezették a cigányokat. Az ő szavuk volt a törvény nem az államé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.